Pierderi uriaşe pentru un afacerist din Botoşani. Peste 250 de oi au pierit într-un incendiu

Un incendiu puternic a făcut scrum o construcţie care adăpostea animale, în Botoşani. În urma incendiului, peste 250 de oi au pierit.

23 mai 2022, 10:43
Pierderi uriaşe pentru un afacerist din Botoşani. Peste 250 de oi au pierit într-un incendiu

Peste 250 de oi au pierit într-un incendiu produs, duminică după-amiază, pe raza localității Tocileni, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), Dorina Lupu.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în spații deschise. Flăcările au distrus construcția care adăpostea animalele.

Timp de cinci ore s-au luptat pompierii Detașamentului din Botoșani, cu trei autospeciale, să stingă focul. Misiunea lor a fost îngreunată de vântul puternic care întreține arderea. Din păcate, stâna, cu o suprafaţă de 600 mp s-a făcut scrum. potrivit gazetabt.ro.

Din fericire, pompierii au reuşit să salveze din calea focului peste 1000 baloți de furaje și un tractor.

Judeţul Botoşani este cunoscut pentru oile de Karakul. Karakul moldovenesc este o rasă de oi crescută în special pentru blană, dar și pentru lapte. Oile de Karakul se pretează doar pentru stepa moldovenească, fiind răspândite în judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Citeşte şi: De ce renunţă ciobanii din România la mioriţele noastre ca să crească oile de Karakul obţinute din încrucişarea cu ovine din Rusia şi Germania

Oile de Karakul sunt căutate în special de crescători din zona de nord-est a Moldovei. Producţia de lapte este crescută, aproximativ 80 și 90 de litri de lapte de oaie. Dar adevărata sa calitate constă în lâna produsă.

Citeşte şi: Banii nu-i aduc fericirea, dar oile da. Gigi Becali: „Mai mare bucurie am când mă uit la oi cum pasc decât când câştig un milion de euro”

La mare căutare sunt şi pielicele de Karakul. Cele mai multe mergeau în Ucraina, înainte de război. Pielicele de Karakul se folosesc pentru aface căciuli, mănuși și haine pentru doamne.