Piersicile şi nectarinele, ideale pe timp de vară. ATENŢIE însă la originea lor!

Nutriţioniştii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume. Pe timpul verii, când temperaturile sunt ridicate, este foarte important să introducem cât mai multe fructe proaspete în alimentaţia noastră. Medicul nutriţionist Corina Zugravu a declarat, pentru RTV.NET, care sunt beneficiile consumului de piersici şi nectarine.

29 iun. 2012, 06:39
Piersicile şi nectarinele, ideale pe timp de vară. ATENŢIE însă la originea lor!

Sunt alimente foarte sănătoase, însă atenţie la originea lor, pentru că se află pe „lista neagră” a fructelor care sunt cele mai poluate cu pesticide. Unii recomandă să se îndepărteze coaja, chiar dacă asta înseamnă că pierdem nutrienţi, pentru că pe coajă pot să rămână mai multe reziduuri de pesticide„, ne atrage atenţia nutriţionistul.

Corina Zugravu a precizat că puteţi spăla fructele şi cu săpun. Aveţi nevoie de o lingură de săpun lichid la patru litri de apă. Fructul se agită puţin în amestec, iar apoi se clăteşte bine.

Piersicile provin din China şi au 39 kcal aproximativ per suta de grame. Mai mult, au o mare acţiune antioxidantă. Sunt pline de vitamina C şi beta caroten, de fitonutrienţi anticancerigeni, atioxidanţi şi protectori de tipul luteinei, zeaxantinei şi beta-criptoxantinei. Sunt surse de minerale cum ar fi potasiu, fier, având rol antianemiant şi depurativ. Conţin şi zinc, cupru şi fibre, fiind bune pentru constipaţie şi diminuarea nivelului colesterolului„, a declarat, la ROMÂNIATV.NET Corina Zugravu.

Medicul nutriţionist recomandă ca fructele să se consume proaspete şi naturale pentru a beneficia de tot ceea ce conţin acestea.

Citeşte şi Combinaţii răcoritoare de limonadă şi fructe

Vezi şi Alimente recomandate pe timpul verii pentru o digestie uşoară. Vezi sfatul medicului