„Pisicuţul” Victor Ponta a răbufnit: Mă bucur de ce i s-a întâmplat. Băsescu culege ce a semănat

Fostul premier nu uită şi nu iartă ce i-a făcut Traian Băsescu, astfel că a comentat ironic şi vindicativ tot circul din jurul fostului locatar de la vila din Gogol nr. 2.

02 iun. 2022, 20:47
„Pisicuţul” Victor Ponta a răbufnit: Mă bucur de ce i s-a întâmplat. Băsescu culege ce a semănat

Victor Ponta a oferit informaţii în exclusivitate despre actuala guvernare. Printre altele, acesta a explicat de ce statul se face vinovat pentru prețurile exorbitante pe care le plătesc românii la energie, în condițiile în care România e unul din marii producători europeni, dar fost premier nu a putut rata comentarii răutăcioase despre Traian Băsescu, rivalul său politic atâţia ani de zile.

Relația dintre fostul prim-ministru Victor Ponta și fostul președinte Traian Băsescu a fost una cu scântei. Invitat în podcastul EVZ PLAY, cel supranumit în vremurile bune „pisicuț” de către fostul președinte a dezvăluit care este adevărata relație dintre ei.

Victor Ponta, după ce Băsescu a fost pus să sufle în etilotest: E prea târziu acum

Victor Ponta și Traian Băsescu au dinamizat scena politică din România mai mulți ani, când unul era premier, iar altul lider la Cotroceni. Certurile dintre ei au rămas în istorie, nu de mult culminând în scandaluri de pomină pentru scena politică.

Chestionat de jurnaliștii Dan Andronic și Robert Turcescu dacă se bucură pentru situația delicată în care se află fostul șef de stat, cu un verdict definitiv de colaborator al Securității și obligat să evacueze locuința de protocol, Ponta a răspuns fără ezitare:

RAAPPS apelează la judecători pentru a-l evacua pe Traian Băsescu din vila de protocol

„Da, mă bucur. Aia cu copilul nu, am fost singurul care am spus că suntem o țară barbară. Eu n-am văzut Ivanka Trump să pățească ceva, n-am auzit băiatul lui Biden să fie anchetat. Cred că Traian Băsescu culege ce a semănat. Nu înțeleg de ce nu a plecat, povestea asta cu RAPPS se face de râs, sincer”, a afirmat liderul PRO România.

Fostul prim-ministru a ținut să menționeze și un anumit episod legat de relația sa tumultoasă avută cu fostul președinte, legat de autostrada construită de Strabag. La momentul respectiv Băsescu a anunțat public cu mult tam tam că Victor Ponta este anchetat de Laura Kovesi, șefa DNA la acel moment. În final însă, toate acuzațiile la adresa lui nu au putut fi dovedite, a precizat invitatul.

 

În altă ordine de idei, președintele Pro România consideră că era necesară liberalizarea totală a pieței energiei, însă modul haotic în care a fost implementată este exclusiv vina decidenților politici.

Traian Băsescu: „Nu am niciun regret după vila de protocol. Dacă statul mă batjocorește, o să-i dau ce-mi dă și el mie”

„Liberalizarea nu era inevitabilă, ideea nu era proastă deloc dacă continuai ceea ce începusei, și anume să producem noi energie. La gaz e un pic mai complicat, dar cel puțin la energie electrică ne-a dat Dumnezeu și apă și vânt și soare. Pe strategia de atunci era ideea că o să producem așa multă energie că o să exportăm, să facem bani. Țin minte că era să legăm Moldova. Acum importăm de la toți și vom importa în continuare și mai mult”.