Plajele din vestul Franţei vor fi închise după ce vizitatorii nu au respectat regulile de distanţare socială

Trei plaje din vestul Franţei au fost închise după ce vizitatorii acestora au dat dovadă de un comportament necivilizat şi nu au respectat regulile de distanţare socială aflate în vigoare pentru a evita răspândirea noului coronavirus, au anunţat miercuri reprezentanţii prefecturii locale, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 12:55
Plajele din vestul Franţei vor fi închise după ce vizitatorii nu au respectat regulile de distanţare socială

„După discuţii cu primarii, mai multe comune au dorit să îşi închidă plajele începând de miercuri seară”, cu o zi înainte de Înălţare, a declarat prefectura franceză, confirmând informaţiile apărute în presa locală.

„Marea plajă din Damgan va fi închisă (celelalte nefiind accesibile decât pentru activităţi nautice), plajele din Billiers vor fi închise, la fel şi cele din Erdeven”, a precizat aceeaşi sursă, adăugând că este posibil ca şi „alţi primari să facă aceeaşi solicitare”.

Citeşte şi: Slovacia raportează un singur caz nou de coronavirus, deşi ieri a făcut 3.400 de teste

„Aceste închideri, decise la solicitarea primarilor, sunt consecinţa comportamentelor inacceptabile constatate în weekendul trecut”, a specificat prefectura, evocând comportamentul necivilizat al vizitatorilor, precum şi ignorarea de către aceştia a regulilor de distanţare socială.

Pe plaje au fost identificate mai multe „grupuri statice”, deşi doar activităţile „dinamice”, precum mersul pe jos sau înotul, sunt în prezent autorizate.

Citeşte şi: Raed Arafat spune că serviciile secrete sunt în ALERTĂ: „În spate sunt grupuri organizate care fac asta, sunt troli”

Au fost, de asemenea, semnalate „degradarea amenajărilor puse la dispoziţie de către autorităţi”, precum şi „nerespectarea cerinţelor legate de mediu, cum ar fi lăsarea câinilor liberi” pe plaje.

Măsurile au fost luate în contextul în care sute de plaje, închise din cauza măsurilor de izolare, s-au redeschis weekendul trecut pe litoralul francez.


loading...