Plan roşu de intervenţie şi la Bihor: accident cu doi morţi, unul dintre decedaţi fiind minor

Accident mortal, duminică dimineaţa, în Bihor. Două autoturisme au intrat în coliziune frontală pe DN 19 Oradea-Carei, la kilometrul 9+200 de metri, la ieşire din Biharia. În urma impactului două persoane au murit, între care un copil, o alta este în stare critică la UPU, iar alte 4 au fost rănite.

25 iul. 2021, 12:06

Plan roşu de intervenţie şi la Bihor: Două persoane, printre care şi un copil, au murit duminică dimineaţa într-un accident rutier care a avut loc în judeţul Bihor, iar alte cinci au fost rănite, în eveniment fiind implicate două autoturisme.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, pompierii au fost anunţaţi duminică dimineaţa în legătură cu producerea unui grav accident rutier pe DN 19, în localitatea Biharia, eveniment în care au fost implicate şapte persoane aflate în două autoturisme.

“Pentru salvarea victimelor Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana a mobilizat de urgenţă la faţa locului patru echipaje de pompieri militari, cu autospecială de descarcerare grea, autospeciala de transport victime multiple, o ambulanţă tip B2 Smurd şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă precum şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Oradea şi patru echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean. S-a solicitat, de asemenea, intervenţia elicopterului SMURD”, au anunţat reprezentanţii ISU Bihor.

Accident cu şapte morţi la Bacău. A fost activat planul roşu de intervenţie UPDATE

Plan roşu de intervenţie şi la Bihor:  În uma accidentului, două persoane şi-au pierdut viaţa.  “Din cele şapte victime, din nefericire două au decedat, una dintre acestea fiind minor, în cazul căruia au fost efectuate manevre de resuscitare însă fără rezultat. Altă victimă a rămas încarcerată impunându-se intervenţia pompierilor militari pentru evacuarea acesteia din autoturismul avariat. Aceasta se află în cod roşu medical, prezentând răni grave, alte două victime se află în cod galben medical cu diferite traumatisme şi alte două persoane au suferit răni uşoare”, a transmis sursa citată. Persoanele rănite au fost transportate la Unitatea de Primire Urgenţe.

Accidente rutiere grave produse în 2020-2021 (cronologie)

Plan roşu de intervenţie. Şapte persoane au decedat în accidentul produs, la 25 iulie 2021, pe DN2 Bacău – Adjud, fiind vorba de 5 adulţi şi 2 copii, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu. „Sunt 12 persoane implicate, 7 decedate (5 adulţi şi 2 minori), 5 transportate la Spitalul de Urgenţă Bacău – 1 minor şi 4 adulţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău. În autoturism erau cinci persoane – 2 adulţi şi 3 minori, iar în microbuz 7 persoane adulte. Potrivit ISU, au decedat un adult şi doi minori din autoturism şi patru adulţi din microbuz. Autorităţile din Bacău au declanşat planul roşu de intervenţie în urma accidentului.

Sfaturi utile pentru cei care merg la mare pe Autostrada Soarelui: „Alimentaţi până să intraţi pe autostradă”

Potrivit IGSU, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la faţa locului salvatorii de la nivelul judeţului Bacău intervin cu 1 autospecială de descarcerare, 1 autospeciala de stingere, 5 ambulanţe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 6 ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă. În sprijin au fost alocate 1 autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Galaţi, iar de la ISU Vrancea 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de stingere şi 1 ambulanţă SMURD. De asemenea, a fost solicitat şi elicopterul SMURD.

***

Plan roşu de intervenţie În ultimii doi ani, au avut loc mai multe accidente rutiere grave soldate cu victime:

2021
23 iulie 2021 – Patru persoane au decedat în urma coliziunii între un SUV şi un TIR, în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mici, intersecţie cu DN 7H.

23 iunie – Trei persoane au murit într-un accident rutier produs pe DN1/E60, intersecţie cu DC 126, între localităţile Morlaca şi Hodiş.

22 mai – Două persoane au murit într-un accident produs în municipiul Medgidia, după ce un şofer, de 22 ani, a intrat cu maşina în copacii de la marginea drumului.
18 mai – Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 1, la km 103+900 m Breaza-Nistoreşti, în eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane.
14 mai – Patru persoane au murit, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 13, la ieşirea din localitatea braşoveană Rotbav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism.

26 aprilie – Două persoane au murit, iar una a fost grav rănită, după ce şoferul autoturismului în care aceştia se aflau a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a răsturnat de mai multe ori. Accidentul s-a petrecut în comuna Baba Ana, jud. Prahova.
19 aprilie – Două persoane au murit în urma unui accident produs pe DN7, la Călimăneşti, între un autoturism şi un TIR.
15 aprilie – Două persoane au murit şi alte patru au fost rănite într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 29A, la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava. Accidentul s-a produs ca urmare a faptului că şoferul unui autoturism nu s-a asigurat în momentul efectuării unu viraj la stânga, maşina acestuia fiind lovită violent de un alt autoturism.
11 aprilie – Două persoane au decedat într-un accident rutier produs în localitatea Filipeşti, judeţul Bacău, în accident fiind implicate două autoturisme.
1 aprilie – Patru persoane au murit într-un accident rutier produs între localităţile Tutova şi Priponeşti, la ieşirea din judeţul Vaslui spre Galaţi.

23 martie – Trei persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident rutier produs între localităţile Cârligu Mic şi Glodeanu Siliştea, din judeţul Buzău.

21 ianuarie – Trei persoane au murit, iar alte două au fost grav rănite într-un accident produs pe Drumul Judeţean 246, la ieşirea din localitatea Scânteia, între un autotren şi o maşină.
11 ianuarie – Trei persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită, într-un accident produs pe Autostrada A1 în zona localităţii Sălişte, judeţul Sibiu, un autoturism lovind din spate un utilaj de deszăpezire. Evenimentul s-a petrecut pe sensul Deva către Sibiu, la kilometrul 270, în condiţii de carosabil umed, fără depuneri de zăpadă şi vizibilitate bună.

2020
29 septembrie – Două persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în urma unui accident rutier în care au fost implicate un TIR, un autobuz şi un microbuz pe DN 28 (DE 583) Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Leţcani, fiind activat planul roşu de intervenţie.

9 iulie – Patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite într-un accident de circulaţie produs între localităţile Zăuan şi Ip din judeţul Sălaj. Toate cele opt victime au fost încarcerate, la faţa locului intervenind câte o autospecială de la Garda de Pompieri Nuşfalău şi Secţia de Pompieri Şimleu Silvaniei, o autospecială de descarcerare şi 11 ambulanţe. A fost activat Planul roşu de intervenţie.

6 iunie – Trei persoane au murit într-un accident ce a avut loc pe E70, între localităţile Văceni şi Vităneşti, din judeţul Teleorman, iar o a patra a fost grav rănită. Accidentul, în care au fost implicate patru autovehicule, s-a produs după ce un şofer ar fi ieşit din coloană şi a intrat în coliziune frontală cu o autospecială.

29 mai – Trei persoane au murit, între care şi un copil în vârstă de un an, într-un accident rutier care s-a produs pe drumul E 581, între localităţile Berheci şi Ireasca, din judeţul Galaţi, între un autoturism şi o autoutilitară de 7,5 tone.

14 martie – Patru persoane au murit în urma unui accident rutier care a avut loc pe DE 581, în apropierea municipiului Bârlad. În accident au fost implicate un autoturism şi o căruţă.