Sfaturi utile pentru cei care merg pe Autostrada Soarelui, este aglomeraţie mare: „Alimentaţi până să intraţi pe autostradă”

Pentru că Autostrada Soarelul a devenit sufocată de călători, pe un grup de Facebook au fost postate câteva sfaturi pentru cei care merg la mare.

25 iul. 2021, 18:12
Sfaturi utile pentru cei care merg pe Autostrada Soarelui, este aglomeraţie mare: „Alimentaţi până să intraţi pe autostradă”
Sfaturi utile pentru cei care merg la mare pe Autostrada Soarelui: "Alimentaţi până să intraţi pe autostradă"

Sfaturi utile pentru cei care merg la mare pe Autostrada Soarelui. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (17:30), pe autostrada A2 Bucureşti – Constanța traficul rutier este intens pe sensul către Capitală. Pe anumite tronsoane se circulă în coloană.

Recomandăm conducătorilor auto care se întorc de pe litoral în această după-amiază să opteze pentru rutele alternative, pentru evitarea aglomerării autostrăzii A2 Constanța – București, respectiv:

  1. DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  2. A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  3. DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau, din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

 

 

Îi sfătuim pe conducătorii auto să mărească distanţa în mers, iar în cazul în care încheie coloanele să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe cei ce se apropie din spate să frâneze din timp.

Sfaturi utile pentru cei care merg la mare pe Autostrada Soarelui. Benzinăriile au devenit neîncăpătoare pentru turiştii care merg pe litoral. Fie că alimentează sau merg la toaletă, acestea sutn primul popas în drumul spre mare.

Sfaturi utile pentru cei care merg la mare pe Autostrada Soarelui

Pentru a evita aglomeraţia din benzinăriile de pe A2, Ina a decis să posteze pe un grup de Facebook o serie de sfaturi.

„Îmi permit să las câteva sfaturi pt cei care se vor afla zilele acestea pe Autostrada Soarelui indiferent de sensul de mers:

1. Alimentaţi din vreme, până să intraţi pe autostradă.

2. Ar fi bine să vă cumpăraţi alimente şi apă tot de la alte benzinării.

3. Pot fi folosite si toaletele de pe drum, nu doar cele din benzinării.

Citeşte şi Accident în lanţ cu peste 50 de maşini pe Autostrada Soarelui! 16 persoane, printre care șapte copii, transportate la spital. FOTO&VIDEO

4. Alimentează şi plăteşte imediat (după care ieşi şi mută maşina); fără sa mai stai să-ţi cauţi diverse sau să mergi la toaletă! Le faci după ce ai eliberat pompa (se formează cozi uriaşe in spatele tău şi e total aberant să creezi asta). Este un trafic infernal. Personalul benzinăriilor este extenuat. Haideţi să facem fiecare ce putem spre binele tuturor. Vacanţe frumoase şi drumuri bune!“, urează Ina.

5. „Plătiţi taxa de pod în benzinării/sms“, adaugă Radu.

6. „Când alimentaţi faceţi şi rovinieta (dacă nu aveţi)“, mai recomandă Ana-Maria.

„Eu am fost ieri la Constanta si e pentru a 5-a oară in vara asta cand fac A2 cap coadă. Eu nu înţeleg o chestie. Văd, mai ales spre CT popasurile pline ochi, chiar neîncăpătoare. Oare chiar atât de mari şi urgente sunt nevoile că trebuie sa dai buluc in popas? Eu tare cred că mulţi opresc la popas şi la benzinării doar ca să oprească. Eu am facut plinul în Bucureşti, taxa tot acolo şi nu m-am oprit pânaă la Constanţa. Până la urmă sunt 230 de km, nu 1000. Când mergem cu trenul sau cu microbuzul şi ăla nu face deloc popas, cum e??“, este intrigat Florin.

În acest weekend hotelierii extimează că peste 150.000 de oameni se află pe litoral. Plaja din Eforie Nord este una dintre cele mai aglomerate staţiuni. Oamenii se trezesc de la prima oră pentru a putea  prinde un loc pe nisip aproape de mare.

Citeşte şi Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral. Coloane de maşini, pe zeci de kilometri