Plângere penală împotriva lui Raed Arafat pentru carantinarea ilegală a Timişoarei: „Constituţia spune că nu poţi carantina un oraş pe baza unei O.U.G., ci doar în baza unei legi”

Împotriva lui Raed Arafat a fost depusă o plângere penală pentru carantinarea ilegală a Timişoarei, şeful DSU trecând, la acea vreme, peste decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

28 apr. 2021, 22:48
Plângere penală împotriva lui Raed Arafat pentru carantinarea ilegală a Timişoarei: „Constituţia spune că nu poţi carantina un oraş pe baza unei O.U.G., ci doar în baza unei legi”

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat. Aceasta a fost depusă de Ştefan Cojocnean, un cunoscut campion de sporturi extreme din Timişoara, căruia i s-au alăturat alţi câţiva timişoreni, scrie adevarul.ro

Plângere penală împotriva lui Raed Arafat: „Revoluţia bunei guvernări trebuie sa înceapă cu mai multă responsabilitate „

Pe 21 martie 2021, şeful DSU a trecut peste decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a instituit carantinarea Timişoarei pentru 72 de ore.

Un cadou de Paşte pentru Arafat! Câţiva timişoreni vrem să nu-l uităm pe Arafat şi-i vom depune, ca un exerciţiu democratic, o plângere penală pentru cele trei zile de carantinare ilegală a orasului nostru. Când vom realiza acest exerciţiu democratic? Mâine, 29 aprilie, ora 10 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. De ce? Deoarece nu poţi carantina un oraş pe baza unei O.U.G. ci doar în baza unei legi, ne spune Constituţia României. Scopul acestei acţiuni.

Citeste si Atac fără precedent al Dianei Şoşoacă la Arafat, Rafila şi Streinu-Cercel: „Asasinilor! Criminalilor! Nu vă mai suportă poporul român!”

Să se gândească de o mie de ori atunci când vrea să mai carantineze ilegal Timişoara. Revoluţia bunei guvernări şi fără penali în funcţii publice trebuie sa înceapă …cu mai multă responsabilitate de acum. Personal mă constitui parte civilă şi solicit 1.500 de lei cu titlu de daune morale pentru cele 3 zile şi pe care îi voi dona unei asociaţii”, a transms Ştefan Cojocnean.

Prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth (USR), a declarat pentru “Adevărul” că Raed Arafat a emis ordinul de carantinare a Timişoarei în baza articolului 7 ind.1 din OUG 11/2020 care prevede că, „pentru situaţiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuterniceşte secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sau înlocuitorul legal al acestuia să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea şi combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină, restricţii temporare de circulaţie, precum şi măsuri de evacuare, care sunt obligatorii pentru toate instituţiile publice centrale şi locale”.

Citeste si O melodie lăutărească dedicație pentru Arafat, virală pe internet. Jigniri și ironii la adresa șefului DSU: ”Să nu pui pe net că mă arestează ăștia”

Ordonanţa de Urgenţă care îi dă puteri depline lui Raed Arafat a fost aprobată prin Legea 20/2020. Însă, în forma sa iniţială, aceasta nu includea articolul care să îi permită şefului DSU să instituie carantina, prevederile fiind introduse ulterior, în Parlament, odată cu aprobarea legii.

 


loading...
Partenerii noștri