Plângere penală împotriva şefului jandarmilor din Topoloveni după ce protestatarii anti-PSD au fost luaţi cu duba şi amendaţi

Deputatul PNL Florin Roman anunţă că depune plângere penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi din Topoloveni care i-au luat cu duba pe protestatarii anti-PSD, în timpul vizitei lui Liviu Dragnea de vineri.

RomaniaTV.net
18 mai 2019, 08:22
Plângere penală împotriva şefului jandarmilor din Topoloveni după ce protestatarii anti-PSD au fost luaţi cu duba şi amendaţi

„Am luat decizia de a depune luni dimineaţa o acţiune penală împotriva şefului dispozitivului de jandarmi care a acţionat la Topoloveni, împotriva unui grup de protestatari. În mod abuziv, jandarmii prezenţi au ridicat protestatarii adunaţi spontan, deşi aceştia fluturau actele de identitate pentru a se legitima„, precizează deputul PNL într-un comunicat de presă.

În opinia sa, „caracterul spontan al acestui protest este întărit de faptul că nu a existat o informare publică referitoare la vizita preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, la Topoloveni”.

„Oamenii paşnici, care au protestat civilizat pe trotuar s-au adunat spontan la auzul veştii că Liviu Dragnea e în Topoloveni. Practic, sechestrarea unor cetăţeni europeni reprezintă un grav abuz al jandarmilor din dispozitiv, care la întrebarea legitimă a unui protestatar: «De ce ne luaţi», a răspuns: «Pentru ca aşa vreau eu»! Reţinerea la poliţie a protestatarilor a fost calculată în aşa fel încât, aceştia sa fie lăsaţi sa plece acasa, imediat după ce liderul PSD, Liviu Dragnea a părăsit localitatea Topoloveni. Pentru a trage de timp, aşa zişii «oameni ai legii» au trecut inclusiv in baza Interpol a protestatarilor anti-PSD”, mai afirmă Roman.

Deputatul PNL spune că, deşi liderii PSD, Liviu Dragnea şi Viorica Dancila sunt aşteptaţi ad-hoc de protestatari peste tot in ţara, niciunde pana acum, protestatarii adunaţi spontan nu au fost ridicaţi.

„In cel mai rău caz s-au dispus sancţiuni contravenţionale. Slugărnicia şi obedienta jandarmilor care au intervenit la Topoloveni vine după declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, cea care a ameninţat protestatarii anti-PSD cu duba! Şi după ce mai mulţi lideri PSD, inclusiv Liviu Dragnea, au oferit declaraţii publice asemănătoare, semn ca sechestrarea abuziva a protestatarilor de la Topoloveni a fost un act premeditat. Este din ce in ce mai evident ca PSD, cu sprijinul armat al unor jandarmi obedienti, cu încălcarea legii, încearcă stoparea unor proteste ad-hoc, normale in orice democratie, mai puţin in cea românească. E începutul dictaturii impuse de Liviu Dragnea!”, încheie Florin Roman.

10 manifestanţi care îl aşteptau cu bannere pe Liviu Dragnea în faţa Casei de Cultura de la Topoloveni au fost luaţi de jandarmi cu duba şi duşi la poliţie, scrie site-ul Ştiri de Piteşti. Jandarmeria Argeş a informat că 4 dintre proteststari au primit amendă de 1.000 de lei, iar un al cincilea avertisment.