Planta care elimină pofta de mâncare

Este una dintre cele mai folosite plante în medicina naturistă datorită proprietăţilor sale curative care pot vindeca afecţiuni serioase. Dacă îţi place aroma proaspătă de mentă şi gustul ei inconfundabil, află cum o poţi folosi în curele zilnice. 

28 nov. 2017, 09:13
Planta care elimină pofta de mâncare

Îţi dă energie

Dacă te confrunţi cu o stare de letargie şi oboseală cronică, încearcă un remediu pe bază de mentă. Numai dacă o miroşi, vei observa că te vei energiza instant şi vei avea mai multă motivaţie. Un studiu realizat la o universitate americană arată că există o legătură între plantă şi vigilenţă. Se pare că menta stimulează sistemul nervos şi oferă organismului un plus de energie, aşa că ori de câte ori simţi nevoia să te revigorezi, e bine să ai la îndemână ulei esenţial de mentă şi să faci o inhalaţie. 

Alungă migrenele

Dacă vei folosi ulei de mentă pe post de alifie pentru durerea de cap şi vei masa tâmplele uşor, câteva minute, vei observa că migrena va dispărea. Datorită proprietăţilor sale tonifiante, menta ameliorează circulaţia sângelui şi relaxează muşchii. De asemenea, aroma pregnantă conferă o senzaţie de răcorire la nivelul pielii, în caz de cefalee asociată cu stări febrile. Compuşii mentolaţi din mentă sunt foarte buni şi în tratarea sinuzitei deoarece decongestionează sinusurile. Poţi face o inhalaţie cu infuzie de mentă proaspătă, în care să adaugi şi câteva picături de ulei de mentă. 

Bună pentru indigestie

Dacă nu ştiai, menta este foarte bună şi în cazuri de indigestie sau afecţiuni la nivelul stomacului. Un ceai de mentă băut zilnic îţi va îmbunătăţi digestia, iar resturile alimentare vor fi eliminate mai uşor. Senzaţiile de greaţă şi balonare vor dispărea, iar intensitatea crampelor abdominare se va micşora. Prepară un ceai dintr-o lingură de plantă uscată la o cană de apă fiartă. Pentru rezultate optime, bea ceaiul neîndulcit. De asemenea, infuzia de mentă este cunoscută şi pentru faptul că ajută la calmarea crampelor musculare cauzate de menstruaţie. În astfel de cazuri, este recomandat să bei minimum 2 căni pe zi, preparate după aceeaşi reţetă. 

Elimină poftele

Simţi că ai mereu poftă de dulce sau de mâncăruri bogate în grăsimi? Ei bine, dacă miroşi zilnic ulei de mentă nu vei mai pofti la niciun preparat care te încântă. Nu numai că îţi elimină poftele, dar îţi conferă şi o senzaţie de saţietate, doar la un prim miros. 

Înfrumuseţează tenul

Menta poate fi folosită atât în tratamentul intern, cât şi extern, pentru piele. Cremele pe bază de extract natural de mentă revigorează tenul şi îi redă elasticitatea. De asemenea, menta poate trata acneea, întrucât are proprietăţi astringente. Pentru rezultate vizibile, tamponează-ţi tenul cu o dischetă demachiantă înmuiată în ceai de mentă în fiecare zi. 

Menta reduce arsurile stomacale