Plantele care îți cresc oxigenul din casă. Ce trebuie să ai neapărat în locuinţa ta

Organismul uman are nevoie zilnic de 550 litri de oxigen pur ca să funcționeze, astfel că a îmbunătăți calitatea aerului de interior trebuie să fie o prioritate. Chiar dacă toate plantele produc oxigen, unele dintre ele au capacitate sporită de a purifica aerul.

27 apr. 2022, 18:39
Plantele care îți cresc oxigenul din casă. Ce trebuie să ai neapărat în locuinţa ta
Plantele care îți cresc oxigenul din casă

Plantele care îți cresc oxigenul din casă. Pe lângă faptul că înfrumusețează camera, unele plante curăță aerul de toxine și eliberează oxigen.

Plantele care îți cresc oxigenul din casă. Ce trebuie să ai neapărat în locuinţa ta

NASA a efectuat un studiu ale cărui rezultate arată care sunt cele mai eficiente plante în filtrarea aerului pe care îl respirăm. Acestea elimină produsele chimice, precum mucegaiul sau praful, iar aerul devine mult mai curat.

Ce să mănânci dacă ai anemie. Alimentele minune care rezolvă instant carenţa de fier din organism

  • Crinii sau „Mauna Loa” Spathiphyllu. Această plantă este cunoscută pentru eliminarea toxinelor și substanțelor chimice din aer, precum formaldehida și tricloretilena, însă este și foarte estetică.
  • Ficusul. Este o plantă ușor de întreținut deoarece nu are nevoie de multă lumină, însă este extrem de eficient în curățarea aerului de toxine. Aveţi însă grijă că frunzele pot fi otrăvitoare, iar animalele de companie sau copiii nu trebuie să aibă contact cu ficusul.
  • Aloe. Este o plantă care eliberează oxigen și absoarbe monoxid de carbon, dioxid de carbon și formaldehida. O singură plantă poate înlocui nouă purificatoare de aer.
  • Planta Șarpe (cunoscută şi ca „limba soacrei”). Are nevoie de multă lumină pentru a face fotosinteza. În timpul nopții, planta șarpe elimină toxinele din aer și face aerul din casă mult mai respirabil.
  • Crassula ovata sau „planta banilor”. Este o plantă renumită pentru capacitatea sa de a elimina substanțele chimice și alți poluanți din aer, în special benzen, formaldehidă, xilen și toluen. Aveţi grijă că este toxică pentru pisici, câini și copii mici dacă frunzele sale sunt ingerate.
  • Gerbera (Gerbera Jamesonii). Este adesea folosită ca un element decorativ în grădinărit. Cu toate acestea, Gerbera este, de asemenea, distinctă pentru capacitatea sa de a produce cantități mari  de oxigen pe timp de noapte, eliminând în același timp substanțe chimice nocive, cum ar fi benzenul și tricloretilena. Benefic pentru cei care suferă de apnee în somn și tulburări de respirație, păstrați-o pe noptieră pentru un somn mai bun!

Păpădia, planta medicinală cu multe beneficii pentru organism. Ce afecțiuni tratează

Deși există opțiuni disponibile pentru creșterea oxigenului prin mijloace cum ar fi purificatoare de aer, iată că există o varietate de alternative naturale pentru creșterea calității aerului, care sunt benefice atât pentru corp și minte.

Leurda, planta care face minuni pentru organism. Previne bolile cardiace, opreşte procesul de îmbătrânire şi te scapă de reumatism

De altfel, şi institutul de sănătate pulmonară consideră că în casă ar trebui să se promoveze un mediu de sănătate bună și bunăstare, astfel s-a realizat o listă de plante pentru creșterea calității oxigenului în interior.