Planul PNL de relansare economică. VOUCHERE de 360 de lei pentru 400.000 de elevi, oferite de Guvern ca măsură socială

Potrivit planului Guvernului de relansare economică, peste 400.000 de elevi vor primi vouchere în valoare de 360 lei bucata, fiind o măsură de protecţie socială. 

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 07:28
Planul PNL de relansare economică. VOUCHERE de 360 de lei pentru 400.000 de elevi, oferite de Guvern ca măsură socială

Planul prezentat de Guvernul PNL prevede mai multe măsuri de protecţie socială, printre care şi ajutor social pentru copiii care vin din medii defavorizate. 

Citeşte şi: Planul de relansare economică. PNL promite 3 spitale noi până în 2027 şi o investiţie de aproape 5 miliarde de euro în sănătate

„Vouchere pentru elevii care provin din familiile cu venituri mici sau cu venituri sub venitul minim garantat aflați în risc de sărăcie severă, pentru achiziționarea de rechizite școlare, îmbrăcăminte și încălțăminte. Beneficiari: 400.000 copii. Buget alocat: 30 mil. euro”, se arată în planul Guvernului de relansare economică. 

Suma pentru un singur voucher ar fi de 75 de euro, ceea ce în cursul de schimb din prezent înseamnă 363.17 lei. De asemenea, în plan mai sunt incluse și măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii de Educație. 

Citeşte şi: Planul de relansare economică al PNL. Se va mai construi un reactor până în 2030 şi 12 miliarde de euro vor fi investiţi în energie

Soluția voucherelor a fost prezentată de Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în contextul discuțiilor despre dublarea alocațiilor. Ministrul susţinea în februarie 2020 că „părinţii folosesc alocaţiile copiilor şi pentru alte cheltuieli decât cele pentru creşterea copiilor, iar uneori se mai joacă şi la păcănele”.

Citeşte şi: PNL promite peste 3.000 de kilometri de autostradă în 10 ani. Planul ireal de ieşire din criză al României. Lista tuturor măsurilor

Ministerul Finanțelor și ministerul Educației au propus prima măsură de acest fel anul trecut, în vară, atunci când au anunţat că programul „Merg la şcoală”, prin care erau oferite tuturor elevilor vouchere de 250 de lei pentru cumpărarea de rechizite, cărți, manuale și echipament sportiv. Această măsură nu mai este valabilă, pentru că nu fusese implementat la timp pentru a fi gata anul acesta.

Citeşte şi: Planul de relansare economica! Investiţii in irigaţii de circa 3,4 miliarde de euro! Canalul Siret-Baragan poate deveni realitate

Premierul de la acea vreme, Viorica Dăncilă a explicat că Guvernul nu mai vrea să facă acest program pentru că: „nu trebuie să le dăm tuturor (n.r. rechizite), ci copiilor din familiile defavorizate”.