Plata cu Dogecoin, la McDonald’s. Elon Musk a făcut propunerea

Plata cu Dogecoin, la McDonald’s. Directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla și al companiei producătoare de rachete, SpaceX, Elon Musk a propus gigantului lanț american de fast-food să accepte criptomoneda Dogecoin, ca mijloc de plată.

26 ian. 2022, 23:38
Plata cu Dogecoin, la McDonald’s. Elon Musk a făcut propunerea
Plata cu Dogecoin, la McDonald’s

Plata cu Dogecoin, la McDonald’s. Elon Musk a postat marți seară un tweet pe contul său, în care a menționat McDonald’s și și-a exprimat dorința de a mânca fericit de la acesta dacă restaurantul de tip fast-food ar lua în considerare plata cu Dogecoin.

Citeşte şi: Elon Musk, o nouă cronologie pentru proiectul său pe Marte: „Voi fi surprins dacă nu vom ateriza în cinci ani”

Plata cu Dogecoin, la McDonald’s

Prețul criptomonedei care a luat naștere în urma unei glume proaste lansate pe internet a crescut cu 8% în urma unui simplu tweet al lui Elon Musk, ajungând la 0,11445 dolari, potrivit Wall Street.

Totuși, gigantul restaurant american de tip fast-food a încercat să interacționeze cu comunitatea crypto, iar momentul a fost speculat de excentricul miliardar Elon Musk, ocazie cu care prețul Dogecoin a crescut.

Reacția McDonald’s nu a întârziat să apară. Compania a răspuns tweet-ului lui Musk și a declarat că acceptă plata cu Dogecoin numai dacă Tesla acceptă Grimacecoin – o rețea de plăți financiare descentralizate care reconstruiește stiva de plăți tradiționale pe blockchain, scrie Aleph News.

Dogecoin este a zecea cea mai valoroasă criptomonedă, fiind evaluată la 18,5 milioane de dolari. Tesla acceptă Dogecoin ca formă de plată pentru o parte din mărfurile sale și a acceptat temporar și bitcoin ca formă de plată pentru mașinile sale electrice anul trecut.

Dogecoin este mai bine adaptat pentru tranzacțiile de zi cu zi datorită ofertei sale nelimitate și implică taxe de tranzacție mai mici.

Directorul executiv al companiei de mașini electrice Tesla și al companiei producătoare de rachete, SpaceX, Elon Musk este unul dintre cei mai mediatizati CEO. Personalitatea sa depășește singura sferă a vehiculelor electrice și a cuceririi spațiului.


loading...
Partenerii noștri