Plata pensiilor întârzie din cauza vacanţei de Anul Nou. Când vor primi pensionarii banii la domiciliu

Veste neaşteptată pentru pensionari, în ultima din zi din 2020. Plata pensiilor în ianuarie 2021 va fi efectuată cu o întârziere de mai multe zile din cauza vacanţei de Anul Nou.

31 dec. 2020, 13:53
Plata pensiilor întârzie din cauza vacanţei de Anul Nou. Când vor primi pensionarii banii la domiciliu

Plata pensiilor întârzie în ianuarie 2021. Ministerul Muncii a anunţat că, de regulă, pensiile vor fi achitate la domiciliu în intervalul 1-15 al fiecărei luni, însă acest lucru a fost dat peste cap din cauza vacanţei de Anul Nou. 1 şi 2 ianuarie sunt zile libere, aşa că pensionarii vor putea primi banii începând de luni, 4 ianuarie.

Ministrul Raluca Turcan a cerut instituţiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor.

Ministrul Muncii a stabilit, miercuri, cu reprezentanţii Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Finanţelor şi Companiei Naţionale Poşta Română, instituţiile care colaborează pentru plata pensiilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie.

„Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanţelor solicitarea de a transmite în regim de urgenţă dispoziţiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului Bucureşti către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor judeţene de pensii în aceeaşi zi. De asemenea, Casa Naţională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenţă toate ordinele de plată către Poşta Română, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poşta Română va primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Citeşte şi: MAJORĂRI 2021: Salariul minim se decide săptămâna viitoare, alocaţiile-creştere de 20%, pensii-nu s-a decis nimic

Plata pensiilor întârzie din cauza vacanţei de Anul Nou. Solicitarea făcută Poştei Române

De asemenea, Companiei Naţionale Poşta Română i s-a solicitat să facă toate eforturile necesare, conform convenţiei încheiate cu Ministerul Muncii, pentru ca pensiile să fie distribuite la timp.

„Intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1-15 al fiecărei luni şi am cerut instituţiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor”, a precizat ministrul Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Citeşte şi: Alocaţiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie 2021. Anunţul Ministrului Muncii, în Ajunul Anului Nou