Plenul comun al Parlamentului se reuneşte marţea viitoare pentru numirea preşedinţilor ANCOM şi Consiliului Legislativ

Parlamentul se va reuni marţea viitoare, de la ora 13,00, în şedinţă comună, pentru numirea preşedinţilor ANCOM şi Consiliului Legislativ, au decis, joi, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

RomaniaTV.net
08 oct. 2020, 13:09
Plenul comun al Parlamentului se reuneşte marţea viitoare pentru numirea preşedinţilor ANCOM şi Consiliului Legislativ

Parlamentul a luat act, joi, de demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al ANCOM şi a declarat vacant acest post.

Şerban Iliescu a demisionat şi el din funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

În 22 august, la Congresul PSD, Sorin Grindeanu a fost ales în funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului. Conform legii, Grindeanu trebuia să opteze pentru una dintre cele două funcţii, care sunt incompatibile.

Conducerea Parlamentului a luat act şi de demisia lui Sorin Gheorghe Popescu din funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

Termenul de depunere a propunerilor pentru cele trei funcţii a fost prelungit până luni, 12 octombrie, după ce iniţial fusese stabilit pentru vineri, 9 octombrie.

La plenul reunit de marţi parlamentarii vor fi prezenţi fizic, votul fiind cu buletine.

Citeşte şi: Firea, ATAC furibund la adresa viceprimarului PNL. „O beizadea de la Constanţa, ajunsă prin fraudă electorală viceprimar al Capitalei”