Plouă cu bani la bancomat! Clienții care nu aveau niciun ban în cont au putut să retragă până la 1.000 de euro. Cum a fost posibil acest lucru

Mai multe persoane au putut să retragă până la 1.000 de euro dintr-un bancomat, deși nu aveau niciun ban în cont. Află cum a fost posibil acest lucru.

17 aug. 2023, 19:22
Plouă cu bani la bancomat! Clienții care nu aveau niciun ban în cont au putut să retragă până la 1.000 de euro. Cum a fost posibil acest lucru
Plouă cu bani la bancomat! Clienții care nu aveau niciun ban în cont au putut să retragă până la 1.000 de euro. Cum a fost posibil acest lucru

O defecțiune care a avut loc în computerul Băncii Irlandei le-a permis anumitor utilizatori să transfere sau să retragă de la bancomat sume de bani mi mari decât cele care erau disponibile în conturile lor.

Citește și: Poliţia pune toată Europa în alertă. Noua metodă prin care hoţii fură din banii scoşi de la bancomat

Această defecțiune a dus la o situație hilară, în care mai mulți clienți au retras sume de bani care nu le aparțineau. Cu alte cuvinte, a plouat cu bani la bancomat, însă lucrurile nu vor rămâne așa, deoarece persoanele care au retras sume care nu erau ale lor nu vor putea să păstreze numerarul.

Mai multe videoclipuri apărute pe rețelele sociale arată cum în fața bancomatelor Băncii Irlandei din mai multe orașe s-au format cozi uriașe de oameni, iar în unele cazuri, a fost nevoie de intervenția poliției.

„Suntem conștienți că unii clienți s-ar putea să nu poată să își verifice soldul, dar nu ar trebui să retragă/transfere dacă acel cont este probabil să rămână descoperit”, a transmis banca pe X (fostul Twitter), potrivit news.sky.com.

Banca a confirmat marţi că lucrează la remedierea unei probleme tehnice care a afectat mai multe servicii, inclusiv aplicația mobilă și portalul de online banking 365Online.  Clienții băncii au fost avertizați că orice sumă de bani transferată sau retrasă peste limitele normale „va fi debitată din contul lor”.

Dimineaţa, banca a anunţat că a rezolvat „problema tehnică” adăugând că „echipele noastre au restabilit serviciile pe timpul nopţii”.

Câți bani poți retrage zilnic de pe card de la bancomat

Limita variază de la 3.000 de lei la 5.000 de lei zilnic în funcție de bancă. Pragul inițial de extragere, fie de 3.000 de lei sau de 5.000, nu este unul fix. În cazul tuturor băncilor prezente în România, dar și în cazul celor din afara țării, limita poate fi extinsă de către titularul cardului, potrivit infofinanciar.ro. În mod normal, clienții Băncii Transilvania (BT) pot retrage zilnic de pe card maximum 5.000 de lei. Însă, în baza unei cereri, suma poate ajunge la 9.000 de lei pe zi. Băncile precum BCR sau BRD au limite setate de retragere de la ATM cuprinse între 2.000 și 10.000 de lei.

Clienții Raiffeisen Bank au limita maximă de retragere de pe bancomat de 3.000 de lei pe zi, atât pentru cardurile Reiffeisen Standard, cele Vodafone și cele eMAG. Pentru cardurile Raiffeisen Bank Gold limita de extragere este de 5.000 de lei, iar pentru Raiffeisen Bank World Mastercard limita maximă este de 10.000 lei pe zi.

Citește și: Tasta 5 de la bancomat ascunde un detaliu foarte important! Ce trebuie să știi înainte de a scoate bani de la ATM