Bani de la stat pentru românii care lucrează de acasă. Măsura prevăzută în planul PNL de relansare economică după COVID-19

Guvernul Orban a decis ca din planul de relansare economică să facă parte şi un sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziționarea de echipamente IT destinate angajaților care lucrează în regim de telemuncă.

RomaniaTV.net
01 iul. 2020, 06:55
Bani de la stat pentru românii care lucrează de acasă. Măsura prevăzută în planul PNL de relansare economică după COVID-19

De asemenea, Guvernul a pregătit un buget de 300 milioane euro, din care să acorde granturi, de câte 25.000 euro, pentru acțiuni antreprenoriale, pentru susținerea locurilor de muncă destinate tinerilor.

Executivul a anunţat şi măsuri active pentru lucrătorii sezonieri și zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa și turismului, dar și pentru persoanele care desfășoară activități sezoniere în baza unor contracte individuale de muncă, pe o perioadă determinată de cel puțin 3 luni.

În planul Guvernului se află și măsura anunțată anterior, de alocare a unui sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2500 lei, pentru angajatorii care încadrează în muncă: tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani; persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență; cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.

Planul de relansare economică de peste 100 de miliarde de euro prevede construirea în următorii 10 ani a peste 3.400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres, precum şi a zeci de spitale moderne judeţene, sute orăşeneşti şi a peste o mie de unităţi medicale în mediul rural.

De asemenea, Guvernul promite şi sute de grădinițe, școli, campusuri, dar și cămine universitare. Guvernul va prezenta miercuri planul de relansare a economiei, ce ar putea sta la baza campaniei electorale a PNL, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Planul de relansare economică al PNL. Se va mai construi un reactor până în 2030 şi 12 miliarde de euro vor fi investiţi în energie


loading...
Partenerii noștri