PNL, în război cu aleşii traseişti. Liberalii vor să sesizeze din nou CCR

Liberalii, prin vocea deputatului Raluca Turcan, se arată revoltaţi de faptul că PSD, prin majoritatea pe care o deţine în Comisia Juridică, nu a prevăzut în legea de respingere a OUG 55 pierderea mandatelor aleşilor traseişti sau revenirea la situaţia anterioară emiterii OUG 55. 

18 feb. 2015, 08:31
PNL, în război cu aleşii traseişti. Liberalii vor să sesizeze din nou CCR

În acest sens, liberalii se pregătesc să sesizeze din nou Curtea Constituţională în cazul cunoscutei ordonanţe a migraţiei politice, OUG 55/2014.

Citeşte şi: Aleşii locali traseişti pot răsufla uşuraţi: Comisia Juridică a decis că pot să-şi păstreze mandatele

„Majoritatea PSD din comisiile Camerei Deputaților nu respectă decizia CCR cu privire la OUG 55 privind migrația aleșilor locali. PNL consideră că nereglementarea situației aleșilor locali care au migrat nu corespunde solicitării CCR, care spune explicit că ”Parlamentul urmează să reglementeze, prin legea de respingere, măsurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a OUG 55/2014, pentru a le pune în acord cu decizia CCR”. În măsura în care formula adoptată de Parlament nu este în acord cu decizia CCR, PNL va sesiza din nou Curtea Constituțională cu prevederile legii de respingere a OUG 55. Partidul Național Liberal cere ca toți cei care intră sub incidența acestei decizii a Curții Constituționale să își piardă mandatul de ales local„, a postat deputatul PNL Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Reacţia Ralucăi Turcan după ameninţările Elenei Udrea: Sunt mizerii generalizate. N-am luat bani de la Cocoş