PNL va declanşa acţiunea în instanţă pentru dizolvarea companiilor municipale ale Primăriei Capitalei

PNL va demara acţiunea în instanţă pentru dizolvarea celor 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, după ce judecătorii Curtii de Apel Bucureşti au decis anularea hotărârilor de înfiinţare. Demersul este iniţiat de cei patru candidaţi înscrişi în cursa internă din PNL pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea susţinea că nu vor fi desfiinţate societăţile, pentru că au activitate, şi preciza că vor fi folosite toate căile de atac.

RomaniaTV.net
25 nov. 2018, 11:47
PNL va declanşa acţiunea în instanţă pentru dizolvarea companiilor municipale ale Primăriei Capitalei

”Vom introduce o acţiune în instanţă pentru dizolvarea celor douăzeci de companii declarate ilegale de Curtea de Apel Bucureşti. Este o acţiune a candidaţilor PNL înscrişi în competiţia internă pentru Primăria Generală”, a anunţat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

Dancă a precizat că vor fi sprijiniţi de preşedintele Comisiei juridice a PNL Bucureşti, Cristian Băcanu.

La rândul său, Cristian Băcanu a explicat, în conferinţa de presă, că simpla anulare a hotărârilor prin care au fost înfiinţate companiile municipale nu duce la dizolvarea acestora şi nici la revenirea la bugetul Primăriei Capitalei a circa 600 de milioane de euro, bani transferaţi către societăţile respective.

Băcanu a afirmat că cererea de chemare în judecată va fi depusă la Tribunalul Bucureşti şi se va solicita anularea actelor de constituire a societăţilor şi dizolvarea acestora.

În plus, liberalii au precizat că şi consilierii generali ai PNL vor solicita în Consiliul General al Municipiului Bucureşti dizolvarea societăţilor.

Curtea de Apel București a decis, joi, anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor Municipale. Soluția este definitivă. În replică, Gabriela Firea susţine că s-a „preluat acest model din Europa, din orase precum Viena, Stockholm, Berlin, iar companii municipale există și în alte orașe din țară”.