PNRR va fi suplimentat cu 1.4 mld. euro. Banii vor fi folosiți pentru depăşirea crizei energetice și reducerea dependenței de gazul rusesc

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi suplimentat cu 1,4 d mld. de euro, spune europarlamentarul Siegfried Mureşan.

08 nov. 2022, 12:22
PNRR va fi suplimentat cu 1.4 mld. euro. Banii vor fi folosiți pentru depăşirea crizei energetice și reducerea dependenței de gazul rusesc

România va primi mai mulţi bani prin PNRR, anunţă europarlamentarul Siegfried Mureşan. Banii vor fi folosiți pentru depăşirea crizei energetice și reducerea dependenței de gazul rusesc.

„Intrăm în linie dreaptă pentru aprobarea Planului european de depășire a crizei energetice. Am avut astăzi o discuție foarte bună la Bruxelles cu un grup de jurnaliști din România despre planul „REPowerEU” prin care țara noastră va primi 1,39 de miliarde de euro.

Planul „RepowerEU”, asupra căruia sunt co-raportor al Parlamentului European, va fi un capitol suplimentar al Planului Național de Redresare și Reziliență. Banii pe care îi vom primi prin acest plan vor fi folosiți pentru depășirea crizei energetice și reducerea dependenței de gazul din Federația Rusă”, a anunţat Siegfried Mureşan.

Citeşte şi: Vouchere de 1000 de lei. Românii primesc banii pe card pentru facturile din lunile ianuarie-aprilie 2023

Cele 1,39 de miliarde de euro alocate României se vor adăuga celor aproape 30 de miliarde de euro de care țara noastră beneficiază prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență.

„Poziția Parlamentului pe acest plan va fi votată joi în sesiune plenară. După acest vot, vom avea negocierile finale cu Consiliul UE, obiectivul fiind să ajungem la un acord pentru adoptarea Planului până la finalul anului.
Vreau să ajutăm cât mai repede oamenii, întreprinderile și regiunile care se confruntă cu efectele crizei generate de invazia Rusiei în Ucraina.
De aceea, este esențial să adoptăm Planul „REPowerEU” cât mai repede, până la finalul acestui an, iar banii să ajungă acolo unde este nevoie”, a mai spus Mureşan.

Citeşte şi: 15.000 de euro de la stat, pentru fiecare român care îndeplinește următoarele condiții. Family Start 2022-2023