Podul peste Dunăre de la Calafat va fi gata în noiembrie. Cum arată acum

Publicat: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 18:47 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012 18:50 // Sursa: RTV.net

Cel de-al doilea pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria va fi în sfârşit gata în toamna acestui an, după ce Parlamentul de la Sofia şi-a dat acordul referitor la suplimentarea costului proiectului.

 

Foto: danubebridge2.com

Construcţia podului peste Dunăre între Calafat şi Vidin, cel de-al doilea pod care va lega România de Bulgaria, va fi finalizată până la sfărşitul lunii noiembrie a acestui an, potrivit unui anunţ făcut de ministrul bulgar al Transporturilor, citat de novinite. Finalizarea construcţiei depindea de o suplimentare a bugetului, de 25,7 milioane de euro. Parlamentul bulgar a adoptat zilele trecute această creştere a costului podului.

Suplimentarea bugetului a fost cerută de constructorul podului, firma spaniolă FCC, care a atenţionat că, în lipsa banilor, nu va putea termina podul. Spaniolii au spus că au apărut costuri suplimentare ca urmare a modificărilor legislative din România şi Bulgaria, dar şi a problemelor tehnice nou-apărute la faţa locului, difertite faţă de proiect. În august 2011, autorităţile bulgare au admis că parte din solicitările spaniole sunt întemeiate şi au decis suplimentarea cu 25,7 milioane a costului, fiind nevoie însă şi de acordul legislativului.

Lucrarea ar fi trebuit terminată încă din anul 2010, întârzierile fiind cauzate atât de ritmul greoi al exproprierilor, dar şi de neînţelegerile dintre FCC şi guvernele României şi Bulgariei.

Valoarea iniţială a contractului de construcţie se ridica la 225 de milioane de euro, sumele fiind asigurate preponderent din fonduri europene şi împrumuturi de la organisme internaţionale. Cea mai mare parte a lucrărilor este în responsabilitatea părţii bulgare. Lucrările de care a trebuit să se ocupe partea română au fost terminate.

Podul Vidin-Calafat va avea o lungime de doi kilometri, va avea două benzi rutiere pe sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti.

 

 

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
calafat vidin FCC pod Bulgaria pod calafat vidin pod peste dunare
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 ian 23:12
Răspunde | Votează email 0 email
MARIAN
dar o autostrada de la Craiova pana la Calafat nu se gandeste nimeni Dacia si Fordul isi duc masinile pe feribot ganditiva dar guvernatii se gandesc la cum sa faca ei banii
29 ian 12:24
Răspunde | Votează email 1 email
Popescu
La Rosia Montana sunt aproximativ 314 tone aur si f multe tone de argint. Ei bine, dupa ce se vor distruge complet 4 munti si se va folosi cianura, Romania se va alege cu doar 20% din acest aur restul ajungang la compania evreiasca Deva Gold Corporation(cautati pe google cine sunt actionarii ei). Indiferent cine va fi preseditnele ROmaniei este imperativ sa se renegocieze contractul. Daca am exploata noi 80% (la fel cum au facut norvegienii cu petrolul descoperit in marea nordului) am o alta tara. Am restitui banii la FMI, si am avea loc de reimpaduriri masive, bani pentru a cosntrui 4-5 mega autrostrazi, bani pentru educatie si spitale, si nu in ultimul rand bani pentru un FISC puternic. ROMANIA TREZESTE-TE...aurul e al nostru si al copiilor nostri nu al evreilor !!!
29 ian 10:53
Răspunde | Votează email 0 email
invata sa citesti
Lucrările de care a trebuit să se ocupe partea română aYNu fost terminate.
28 ian 22:16
Răspunde | Votează email -1 email
nicol Iorgul
partea bulgara cred ca o sa fie gata,dar cea la romani ma indoiesc.o sa mai teaca multi ani pana o sa putem trece pe pod,bacurile sa dea faliment,acum o trecere ajunge la 60euro impreuna cu taxele de port si daca mai pui si spaga la vamesi ai scos 100d euro,pai le mai arde lor sa termine podul?bine ca nu e mediterana intre bulgaria si romania ca o trecere te-ar fi costat cat o calatorie in spatiu
28 ian 19:01
Răspunde | Votează email 1 email
adi
Hai injuracii de la alianta aia usele :)) injurati si acuma ca deh...va furara iar pedeleul :) nemernici comunisti
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H