Podul peste râul Putna s-a rupt în două. Preşedintele CJ Vrancea: „Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat”

Podul peste râul Putna, care face legătura între două localităţi din Vrancea, s-a rupt în două. Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că acesta era în lucru, iar incidentul a avut loc din cauza ploilor abundente din ultima perioadă.

01 mai 2022, 08:51
Podul peste râul Putna s-a rupt în două. Preşedintele CJ Vrancea: „Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat”
Podul peste râul Putna s-a rupt în două

Podul peste râul Putna s-a rupt în două. Acesta făcea legătură între localităţile vrâncene Vulturu şi Vadu Roşca. Incidentul s-a produs sâmbătă seară.

Podul peste râul Putna s-a prăbuşit. Incident grav în Vrancea

Preşedintele Consiliului Judeţean  Vrancea susţine că podul s-a prăbuşit din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele. Din fericire, nu sunt persoane rănite sau izolate. Autorităţile au găsit o altă soluţie pentru accesul în localităţile din zonă.

Citeşte şi S-a prăbuşit un pod peste râul Vedea, în judeţul Teleorman. Şase persoane au fost rănite VIDEO

„Deja a fost identificată o rută ocolitoare, prin comuna Suraia, iar şoferii sunt rugaţi să evite zona afectată în perioada următoare. Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Judeţean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roşca toate detaliile privind soluţiile de lucru alese în zonă, în condiţiile în care de câteva zile se ştia că va ploua şi erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării.

Administraţia judeţeană va oferi publicului larg mai multe detalii la finalizarea verificărilor care au fost deja demarate în regim de urgenţă”, a transmis preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, potrivit News.ro.

În urma incidentului, specialiştii Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Vrancea, alături de reprezentanţii administraţiei locale din Vulturu, s-au deplasat la faţa locului pentru a evalua toţi factorii din cauza cărora capătul de pod s-a prăbuşit.

La faţa locului s-au deplasat şi mai multe echipaje ale Poliţiei pentru a-i dirija pe şoferii ajunşi în zonă.

Citeşte şi Pod prăbuşit la Pittsburgh chiar înainte de vizita preşedintelui Joe Biden