Politehnica din Bucureşti reduce numărul studenţilor din cămine. Cursurile se vor face în regim hibrid sau online

Căminele Universităţii Politehnice din Bucureşti vor fi deschise în acest an şcolar, în comparaţie cu cele de la ASE sau SNSPA. Cu toate acestea, numărul studenţilor cazaţi va fi redus cu aproximativ 40%, iar cursurile şi seminariile se vor face în regim hibrid sau online, în funcţie de evoluţia pandemiei, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul Mihnea Costoiu.

RomaniaTV.net
10 sept. 2020, 11:34
Politehnica din Bucureşti reduce numărul studenţilor din cămine. Cursurile se vor face în regim hibrid sau online

Anul universitar începe pe 5 octombrie, căminele Universităţii Politehnica se vor deschide, dacă se vor putea caza maximum doi studenţi într-o cameră. Decizia finală va fi luată cu o săptămână înainte de începerea studiilor.

Citeşte şi:  AN UNIVERSITAR 2020-2021. Studenţii de la ASE vor învăţa de acasă anul acesta

„Anul universitar la noi începe pe 5 octmbrie, iar în prezent analizăm variantele de scenarii. Vom deschide căminele, dar se vor putea caza maximum doi studenți într-o cameră. Asta înseamnă că vom reduce, practic, cu 40% numărul total de studenți pe care îi putem caza conform normelor de distanțare. Dacă este nevoie și vom avea avizul Direcției de Sănătate Publică, atunci am putea caza și trei studenți într-o cameră, dar trebuie să fie din aceeași grupă. De asemenea, predarea se va faxe mixt, adică online și cu prezență numerică limitată prin rotație, sau doar online, încă nu am decis concret, suntem în analiză. Conform legii, decizia finală o vom anunța cu o săptămână înaintea începerii anului universitar, conform situației epidemiologice de atunci”, a declarat Costoiu pentru Edupedu.ro.

În urmă cu o zi, rectorul Academiei de Studii Economie din Bucureşti, a declarat pentru Edupedu.ro că universitatea a decis ca anul acesta să nu mai fie deschise căminele pentru studenți, cu excepția celor internaționali, iar predarea se va face exclusiv online. Excepție de la regulă vor face doar cinci programe de studii la ASE.

De asemenea, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) va desfășura tot în sistem online activitățile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021, potrivit unei decizii luate miercuri de Senatul instituției.