Poliţia Capitalei, precizări în cazul pensionarului încătuşat pentru că a refuzat termoscanarea. Bărbatul, sancţionat contravenţional

Poliţia Capitalei a venit cu precizări după incidentul în care un pensionar a fost încătușat după că a refuzat să i se ia temperatura la intrarea într-un supermarket din Ferentari. 

RomaniaTV.net
21 mai 2020, 11:35
Poliţia Capitalei, precizări în cazul pensionarului încătuşat pentru că a refuzat termoscanarea. Bărbatul, sancţionat contravenţional

Mai mulți polițiști din cadrul Secției 24 Poliție au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, sub motivul că nu au fost de acord să li se ia temperatura.

Citește și: Scene INCREDIBILE în faţa unui magazin din Ferentari. Ce a păţit un bătrân care a refuzat termoscanarea VIDEO

„La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, care au identificat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”, a transmis, joi, Poliţia Capitalei.

Conform poliției, la momentul în care poliţiştii le-au solicitat să se legitimeze, persoanele au refuzat, au devenit recalcitrante şi au manifestat un comportament agresiv, fapt pentru care au fost imobilizate şi conduse la sediul subunităţii de poliţie.

”Persoanele au fost sancţionate contravenţional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal şi împiedicarea intervenţiei poliţiştilor în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu”, a mai transmis Poliţia Capitalei.

Pe durata stării de alertă, persoanele sunt obligate să poarte mască de protecţie în spaţiile închise, iar accesul în magazine, instituţii şi alte locaţii închise se face după ce se măsoară temperatura.

Iata declaratia din partea companiei Kaufland Romania, in urma solicitarii cu privire la situatia din parcarea magazinului din cartierul Ferentari:

Incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist. Vă confirmăm că agenții de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităților competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate și nerespectare a legii. Îndemnăm clienții să respecte măsurile de protecție la cumpărături, să își păstreze calmul și să pună sănătatea lor și a celorlalți pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului și suntem în permanent contact cu autoritățile.