Poliţia elenă a evacuat o tabără de imigranţi din apropiere de frontiera cu Macedonia

Publicat: Luni, 13 Iunie 2016 12:51 // Actualizat: Luni, 13 Iunie 2016 12:51 // Sursa: romaniatv.net

Trei sute de polițiști au început luni dimineața, departe de ochii presei, evacuarea unei tabere cu circa 1.800 de refugiați și migranți din apropiere de localitatea Polykastro, la frontiera cu Macedonia, a indicat o sursă a poliției locale, citată de AFP, citată de Agerpres.

''Trei autobuze sunt deja gata să plece'' către centre de primire amenajate în regiune. ''Totul s-a desfășurat într-o atmosferă de calm până în prezent'', a afirmat sursa, adăugând că ''obiectivul este de a goli total în cursul zilei tabăra'' ridicată în jurul unei stații service din Polykastro, la circa 20 km de frontieră.

Refugiații și migranții din tabără, mai ales cetățeni sirieni de origine kurdă, inclusiv numeroase familii, s-au retras în acel loc la sfârșitul lunii mai, în timpul desființării taberei de migranți de la Idomeni, situată mai la nord, pe linia de frontieră cu Macedonia.

Citeşte şi Lumea, un loc din ce în ce mai periculos. Cele mai sigure 10 ţări din lume

După închiderea în martie a frontierelor europene, blocând ruta migrației prin Balcani către Europa de Nord, aproximativ 12.000 de persoane se strânseseră la Idomeni, locuind în condiții mizerabile, în speranța de a-și continua drumul.

Ca și la evacuarea taberei de la Idomeni, care a avut loc fără violențe, doar canalul public de televiziune Ert și agenția de presă națională ANA au fost autorizate să transmită despre evacuarea persoanelor de la Polykastro. Celelalte mijloace media erau blocate la o distanță de circa cinci kilometri de tabără, potrivit AFP.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
frontieră Grecia imgranţi evacuaţi imigranţi tabără de imigranţi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 iun 15:58
...potrivit legii. Oficiali sârbi nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii. Citeşte şi Poliţia elenă a evacuat o tabără de imigranţi din apropiere de frontiera cu Macedonia Potrivit unor date guvernamentale, Ungaria a înregistrat până în prezent 19.140...
13 iun 15:11
...de localitatea Polykastro, la frontiera cu Macedonia, a indicat o sursă a poliției locale, citată de AFP, citată de Agerpres. Citește mai departe… ...
13 iun 13:06
...de localitatea Polykastro, la frontiera cu Macedonia, a indicat o sursă a poliției locale, citată de AFP, citată de Agerpres. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
13 iun 13:05
... Trei sute de polițiști au început luni dimineața, departe de ochii presei,...
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H