25 de falşi inspectori OPC, ridicaţi de poliţiştii şi procurorii în Capitală VIDEO

25 de falşi inspectori OPC au fost ridicaţi marţi de poliţiştii şi procurorii din Capitală. Suspecţii făceau controale la diverse firme şi apoi cereau mită pentru a nu da amenzi. Falşii inspectori se mulţumeau şi cu produse dacă cei controlaţi nu aveau suficienţi bani pentru a acoperi şpaga cerută.

04 iun. 2013, 06:51
25 de falşi inspectori OPC, ridicaţi de poliţiştii şi procurorii în Capitală VIDEO

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au efectuat 29 de percheziţii domiciliare, marţi, în Capitală, la falşi inspectori ANPC. În urma percheziţiilor au fost puse în executare 28 de mandate de aducere.

În cursul lunii mai 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 25 de persoane pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Activitatea infracţională a grupării unde au loc percheziţiile a constat, în principal, în inducerea în eroare a agenţilor economici de către învinuiţi, care îşi atribuiau falsa calitate de angajaţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului. În contextul efectuării unor controale şi sub pretextul identificării unor presupuse nereguli, învinuiţii solicitau acestora sume de bani sau produse.