Poliţiştii de la Rutieră se plâng că merg la cazuri cu transportul în comun

Un ofiţer al Brigăzii Rutiere din Bucureşti a acceptat să vorbească cu echipa unei televiziuni, sub protecţia anonimatului, despre problemele cu care se confruntă în exercitarea meseriei.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 13:31
Poliţiştii de la Rutieră se plâng că merg la cazuri cu transportul în comun

Poliţistul a povestit reporterilor că maşinile sunt retrase din circulaţie când vine vremea reviziei, cum sunt duşi colegii şi lăsaţi pe jos în intersecţii, de multe ori fără echipament corespunzător condiţiilor meteo, şi cum şefii îi îndeamnă să meargă pe jos, dacă nu vor să îşi repare maşinile din banii lor.

„Sunt autospeciale care sunt lovite în deplasările la intervenții. Cum nu au CASCO, cheltuielile sunt suportate din vina conducătorului auto”, povesteşte ofițerul de la Brigada Rutieră din Capitală, pentru Digi24.

Reporter: Nu se face revizia la mașini?

Poliţist: Nu se face, pur și simplu stau în curte. Se fac din banii colegilor, unii fiind obligați să facă asta.

Reporter: Cum adică?

Poliţist: Li se spune clar: nu îți repari mașina, pleci pe jos! Atunci când vine perioada de revizie, sunt retrase. Dacă nu sunt făcute din banii noștri, stau în curte și cu lunile.

„Se umple o mașină, se transformă în microbuz, 4-5, cât intră în ea. Se duce și îi plantează în intersecție pe jos, îi lasă acolo toată ziua. Echipamentul lasă de dorit. Nu este impermeabil și în condiții extreme sau o simplă ploaie, te udă până la piele”, mai adaugă ofiţerul.

Poliţistul spune că şefii cunosc nemulţumirile lor încă de săptămâna trecută, când le-au fost expuse într-o şedinţă, dar şefii au ales să le ignore şi să plece, pur şi simplu, în loc să încerce să găsească o rezolvare.

Preşedintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, a declarat: „În aglomerații și în situații de criză, în care au fost mai multe accidente, tamponări și au fost angrenați toți colegii, au fost situații când au alergat la mijloacele de transport în comun. Nu e interzis, trebuie să fie excepție, nu la ordinea zilei. Au fost situații în care colegii din intersecții s-au dus pe jos sau cu metroul o stație sau două ca să ajungă la unele evenimente”.

„La acest moment, la nivelul Brigăzii Rutiere se află în executarea serviciului aproximativ 100 de autospeciale. La nivelul structurilor ce asigură supravegherea rutieră, un număr de 18 autovehicule sunt în proces de reparaţii, fie pentru că au suferit avarii, fie pentru alte defecţiuni, sunt în etapa de programare a reparaţiilor sau de analiză, pentru că se înregistrează situaţii în care reparaţia ar putea depăşi valoarea reală a autovehiculului. Cu privire la faptul că anumite reparaţii sunt suportate de către poliţişti, este obligatoriu să precizăm că niciun ofiţer al Brigăzii Rutiere nu a anunţat o asemenea situaţie. Menţionăm că nu a fost raportată vreo situaţie în care poliţiştii Brigăzii Rutiere să se deplaseze la intervenţiile 112 cu mijloace de transport în comun”, a fost răspunsul Poliţiei Capitalei, venit printr-un comunicat.