Poliţiştii rutieri din Sibiu „au omis” să-l testeze cu etilotestul pe un procuror implicat într-un accident

Un procuror sibian este implicat într-un scandal de proporții. Acesta ar fi condus băut, ar fi lovit două autoturisme iar apoi polițiștii rutieri au omis testarea cu aparatul etilotest.

15 mart. 2024, 13:14
Poliţiştii rutieri din Sibiu „au omis” să-l testeze cu etilotestul pe un procuror implicat într-un accident

Joi, în jurul orelor 13:15, o tamponare față – spate a avut loc pe Bulevardul Mihai Viteazu din Sibiu. Echipajul de Poliție Rutieră solicitat prin 112 și informat că șoferul ar putea fi sub influența alcoolului, ajuns la fața locului, l-a transportat pe vinovatul accidentului rutier direct la sediul Biroului Rutier, fără a-l testa alcoolscopic în la locul accidentului, cum este procedura standard.

Conform surselor Sibiu Independent, este vorba despre procurorul sibian Stoina Eugen. Recunoscând că a băut, agenții rutieri i-ar fi fost recomandat să nu efectueze testarea pentru alcool și să vină în termenul legal de 24 de ore.

Procurorul sibian a revenit la Poliție a doua zi, însă nu a mai fost testat cu aparatul etilotest. Mai mult, actele și declarația erau deja făcute iar procurorul sibian doar le-a semnat. Conform sursei citate, procurorul Stoina Eugen nu este la prima abatere de acest gen, fiind mutat disciplinar de la București. Aceleași surse au declarat faptul că acesta ar urma să iasă la pensie în câteva luni.

Citeşte şi: Panică de zile mari la o școală din Galați! Un elev gălățean a adus în clasă un proiectil găsit pe malul Prutului

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a fost declanșată o anchetă internă

„Având în vedere informațiile apărute în social media referitor la modul de protocolare de către polițiștii rutieri a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a fost declanșată o anchetă internă în vederea verificării tuturor aspectelor incidente acestui caz, urmând ca în funcție de rezultat să fie dispuse măsurile legale în consecință.” transmite IPJ SIBIU.

La doar câteva minute de la publicarea articolului de către sursa citată, fostul polițist Marian Răduinea a postat pe pagina sa de Facebook o conversație audio cu procurorul sibian Stoina Eugen. Acesta recunoaște evenimentul rutier, că era băut, dar și faptul că nu a suflat deloc în etilotest.

Citeşte şi: Florin Salam, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. „Sunt înscenări. Am încredere în justiţia din România”