Poluarea creşte vânzările la chinezi

Sute de tone de apă plată au fost cumpărate din magazinele din sudul Chinei, după ce apa potabilă din Liuzhou a fost poluată cu cadmiu.

RomaniaTV.net
31 ian. 2012, 09:29
Poluarea creşte vânzările la chinezi

Panică într-un oraş din sudul Chinei. Locuitorii au golit rafturile cu apă ale supermarketurilor, după ce s-a aflat că o companie minieră a deversat substanţe nocive într-un râu din sudul ţării. De la declararea contaminării, peste 30 de tone de apă îmbuteliată au fost vândute în fiecare zi.

„Am vândut mai mult de 100 de tone de apă îmbuteliată în fiecare zi a săptămânii trecute. Astăzi în schimb am vândut numai 70-80 de tone”, a declarat presei chineze Lin Qiuguo, director de supermarket.

Deşi rapoartele legate de calitatea apei eliberate de oficialii chinezi spun că pericolul a trecut, oamenii sunt sceptici şi cumpără în continuare apă îmbuteliată.

Apa este potabilă acum după ce s-au luat măsuri. Noi, adulţii, putem să o bem dar mie îmi e teamă pentru copil. Am cumpărat apă pentru el deoarece nu este destul de puternic să bea apa de la robinet, s-a plânjs o cumpărătoare.

Autorităţile monitorizează zilnic râul şi susţin că până acum nu a fost înregistrată nicio anomalie. Compania minieră responsabilă pentru poluare este în continuare supravegheată de autorităţi.