Pompiliu Popescu, medicul Generaţiei de Aur, a fost operat la plămân

 Pompiliu Popescu, 68 de ani, a suferit o intervenție chirugicală la unul dintre plămâni.

27 feb. 2019, 08:47
Pompiliu Popescu, medicul Generaţiei de Aur, a fost operat la plămân

Doctorul era un fumător înrăit. În locurile în care nu putea să tragă în piept, se obișnuise să mănânce pachete întregi de semințe. Tăia gâtul unei sticle de plastic și strângea acolo cojile de semințe. Să nu facă mizerie. Și să încerce să scape de viciu. Clișeu dureros de adevărat, tutunul dăunează grav sănătății. „Pompi” a ieșit din prim-planul fotbalul românesc în luna mai a anului 2016, când, revoltat că n-a încasat întreaga primă de calificare la Campionatul European din Franța 2016, a făcut public scandal, scrie Liberatatea. A fost alungat de la federație, fiind considerat un apropiat de fosta conducere, fără să se țină cont că a activat o viață în slujba tricolorilor. De trei ani, doctorul activează în anonimat, încercând să organizeze opoziția la actuala conducere a FRF. L-a susținut puternic, în campania electorală, pe Ionuț Lupescu, la alegerile din 2018.

Îndepărtat de la FRF de conducerea care face legea și în prezent la „Casa Fotbalului”, Pompiliu Popescu luptă cu Răzvan Burleanu și cu Gabriel Bodescu, primii doi oameni din organigrama federației.

Pompiliu Popescu a lucrat mai bine de un sfert de veac la echipa națională. A venit în 1990 la federație, activând neîntrerupt până în 2016. A schimbat opt selecționeri: Emeric Ienei, Gheorghe Constantin, Constantin Rădulescu, Cornel Dinu, Anghel Iordănescu, Victor Pițurcă, Loți Bölöni și Răzvan Lucescu. Pe unii dintre aceștia, i-a „prins” de mai multe ori.