Ponta anunţă că parlamentarii PSD vor vota pentru numirea lui Hellvig la SRI

Victor Ponta a anunţat că parlamentarii social-democraţi vor vota, luni, în favoarea numirii lui Eduard Hellvig în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

RomaniaTV.net
01 mart. 2015, 20:31
Ponta anunţă că parlamentarii PSD vor vota pentru numirea lui Hellvig la SRI

Chiar dacă PSD va vota propunerea făcută de către Klaus Iohannis pentru şefia contraspionajului românesc, Victor Ponta crede că se impune o discuţie între actorii politici privind modalităţile de divizare a puterii între formaţiunile de guvernământ şi cele de la putere.

„Vom vota ‘pentru’, pentru că este vorba de o persoană, Eduard Hellvig, cu care am lucrat şi am fondat USL. Poate cu ocazia asta închidem povestea cu USL şi lovituri de stat, dar ca principiu cred că merită o dezbatere – după acest vot, nu este o condiţionare – legată de faptul că, cu cât ai mai mulţi oameni reprezentaţi, mai mulţi implicaţi în conducerea ţării, cu atât se pot limita greşelile”, a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Parlamentul  votează luni, în şedinţă comună a celor două Camere, numirea lui Eduard Hellvig la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI). Nominalizarea acestuia a fost deja validată în comisia de specialitate pentru controlul Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannnis.

Tot luni, plenul reunit va adopta hotărâri de modificare a componenţei Comisiilor de cod electoral şi de revizuire a Constituţiei, dacă PNL şi PSD ajung cu negocierile la un punct comun.

Birourile Permanente ale Camerelor au decis ca şedinţa de aprobare a lui Eduard Hellvig ca director al SRI să aibă loc luni, începând cu ora 16.00.

Citeşte şi: Cât va câştiga Eduard Hellvig ca director al Serviciului Român de Informaţii

Comisia de control al activităţii SRI a avizat, marţi, favorabil nominalizarea acestuia la şefia Serviciului, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis.

A doua zi după ce a fost propus de preşedintele Klaus Iohannis, Eduard Hellvig a primit susţinerea publică a UNPR pentru şefia SRI.

Citeşte şi: Eduard Hellvig, despre legile Big Brother: În următoarele şase luni vom rezolva această problemă

În schimb, PSD a discutat în BPN despre susţinerea lui Eduard Hellvig, stabilind că parlamentarii social-democraţi vot vota favorabil, dar apreciind că este necesară o discuţie publică despre modul în care funcţiile din instituţiile importante sunt preluate de putere.