Ponta: CSM va fi sesizată în legătură cu implicarea lui Papici în achiziţia de terenuri a familiei Băsescu

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că Comisiei Juridică a Camerei Deputaţilor intenţionează să sesizeze Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu posibila implicare a fostului şef al Secţiei I a DNA, Lucian Papici, în tranzacţia cu terenuri a familiei preşedintelui Traian Băsescu, iar în cazul în care CSM nu va va reacţiona, parlamentarii vor iniţia o verificare.

RomaniaTV.net
12 nov. 2013, 21:57
Ponta: CSM va fi sesizată în legătură cu implicarea lui Papici în achiziţia de terenuri a familiei Băsescu

„Evident că domnul procuror Papici, pentru care preşedintele dădea telefoane şi îl ameninţa pe procurorul general, s-a folosit în mod abuziv şi ilegal de funcţia pe care o ocupă ca să facă un serviciu privat. E ca şi când dumneavoastră aţi vrea să vă cumpăraţi o maşină şi îl trimiteţi pe domnul procuror Papici în târg cu legitimaţia de procuror şi verifică actele la maşini, după care vă spune ‘e în regulă, puteţi cumpăra maşina aia, i-am verificat actele’. Evident că este şi ilegal şi împotriva atribuţiilor pe care le are. Am avut ocazia să vorbesc cu colegi de-ai mei deputaţi din Comisia Juridică şi mi-a spus unul dintre ei că intenţionează, tocmai fiindcă nu s-a întâmplat nimic, să sesizeze ei CSM, după care Parlamentul, în limita atribuţiilor constituţionale va face verificarea, dacă nu vrea să o facă CSM”, a declarat Ponta la Antena 3.

El a spus că, dacă se confirmă că Papici a efectuat verificări cu privire la zona în care familia preşedintelui şi-a cumpărat un teren, „e vorba despre un abuz în serviciu” sau „orice altă încadrare”.

„Ideea că un procuror face un serviciu preşedintelui Băsescu şi nu i se întâmplă nimic este exact o parte a acelui regim reprezentant de Traian Băsescu”, a adăugat Ponta, acuzându-l pe şeful statului de „sfidare”.