Ponta: Dacă CCR invalidează referendumul, Băsescu se întoarce la „masa bucatelor”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, în cazul în care CCR invalidează referendumul, singura soluţie constituţională este întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni, "la masa bucatelor", precizând că el nu va mai încerca un dialog cu actualul preşedinte suspendat pentru că este "păţit".

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 16:42
Ponta: Dacă CCR invalidează referendumul, Băsescu se întoarce la „masa bucatelor”

„Dacă mâine şase dintre judecătorii CCR decid să invalideze referendumul nu există decât o singură soluţie constituţională, chiar dacă este o soluţie nedreaptă pentru majoritatea absolută a românilor, pentru 8,5 milioane de români, şi anume domnul Băsescu se întoarce la masa verde, cum a zis că nu vrea, se întoarce la masa verde, la masa bucatelor de la Cotroceni. Altă soluţie nu există”, a spus Victor Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă va mai încerca o mediere, o discuţie cu Traian Băsescu, premierul a precizat că nu intenţionează să facă acest demers din cauza experienţelor anterioare. „Eu sunt păţit cu dialogul”, a spus Ponta.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului să comunice până la 21 august listele electorale permanente actualizate până la 10 iulie.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că Guvernul a trimis datele solicitate de Curtea Constituţională.