Ponta, de Ziua Culturii: Avem misiunea de a susţine și promova toate formele de expresie culturală

La 15 ianuarie se împlinesc 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. Tot joi este sărbătorită în România Ziua Culturii. Cu această ocazie, academicieni de renume, premierul Victor Ponta şi Patriarhul României şi-au dat întâlnire la Academia Română. 

RomaniaTV.net
15 ian. 2015, 08:39
Ponta, de Ziua Culturii: Avem misiunea de a susţine și promova toate formele de expresie culturală

Premierul Victor Ponta a declarat, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, că principala misiune într-o Românie europeană este aceea de a promova „toate formele de expresie culturală”.

„Astăzi, de Ziua Culturii Naționale și cu ocazia aniversării a 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, vreau să ne amintim de misiunea care ne revine într-o Românie europeană — de a susține și promova toate formele de expresie culturală ca fiind pașaportul nostru pentru viitor”, a scrie  premierul Victor Ponta pe Facebook.

Ponta s-a declarat „un ferm susținător al toleranței, libertății de exprimare și al diversității culturale ” dar și „foarte mândru de valorile noastre culturale”.

„Eminescu, Brâncuși, Enescu, Ionescu și toți marii intelectuali, artiști și creatori români sunt adevărații unificatori ai acestei țări, care ne-au ajutat să ne construim identitatea și să ținem capul sus în lume. Astăzi le mulțumim și sărbătorim Cultura Română!”, a adăugat premierul.