Ponta, despre alianţa cu PP-DD: Vom discuta pentru că nu avem altă soluţie pentru a avea majoritate

Victor Ponta le-a spus, luni, colegilor din conducerea PSD, că în cursul acestei zile vor fi purtate discuţii cu PP-DD în vederea încheierii unor alianţe la nivel local, aceasta fiind singura soluţie ca PSD să deţină majoritatea.

RomaniaTV.net
16 iun. 2014, 09:28
Ponta, despre alianţa cu PP-DD: Vom discuta pentru că nu avem altă soluţie pentru a avea majoritate

Victor Ponta a arătat că „este important să decidem la nivel local ce alianţe facem”.

Dacă putem să facem, şi o să discutăm azi, alianţe cu PP-DD pentru a putea avea majorităţile, le vom face. Vom discuta cu cei de la PP-DD pentru că nu avem altă soluţie pentru a avea majoritate. Important este ca proiectele de la nivel central şi local să le ducem mai departe în ciuda aceste schimbări de situaţie’, a spus Ponta, în debutul şedinţei Biroului Permanent al PSD, relatează Agerpres.

Premierul a criticat, totodată, ‘şmecheria’ prin care democrat-liberalii conduşi de Vasile Blaga intenţionează să preia puterea la nivel local.

Marko Bela: Dacă UDMR nu va fi de acord, PP-DD nu va intra în Guvern

‘Noi am candidat, în 2012, în USL, şi am spus poporului că îl scăpăm de PDL şi l-am scăpat în 39 de judeţe din 41. Şi uite că s-a întors PDL-ul pe uşa din dos. Cu PNL-ul împreună vor iarăşi toţi ăia pe care i-am dat noi jos, în 2012, să fie la guvernare locală. O să fim în opoziţie în multe dintre Consiliile Judeţene şi Consilii locale, dar asta nu înseamnă că nu ne facem datoria faţă de oamenii care ne-au votat. Explicaţi că oamenii au votat ceva şi PDL-PNL le dau altceva după doi ani. Şmecheria domnului Blaga e eficientă, dar cred că oamenii vor fi extrem de nemulţumiţi de aceste şmecherii’, a mai spus preşedintele PSD.

Liviu Dragnea: Sunt ŞANSE FOARTE MICI să mai discutăm de cooptarea PP-DD la guvernare

După şedinţa BPN, Victor Ponta a arătat că PSD a decis să discute în continuare cu PP-DD pentru formarea unor alianţe în toate structurile locale pentru „a suplini ruperea USL de către PNL şi trecerea liberalilor în alianţă cu PDL”.