Ponta, despre cei şase oameni morţi la Timişoara din cauza lipsei paturilor ATI: „Şase infracţiuni de ucidere, de omor”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat marţi, la România TV că cele şase decese din Timişoara, despre care medicul Virgil Musta a spus că au fost provocate de lipsa paturilor de la Terapie Intensivă, reprezintă "şase infracţiuni de ucidere".

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 21:04
Ponta, despre cei şase oameni morţi la Timişoara din cauza lipsei paturilor ATI: „Şase infracţiuni de ucidere, de omor”

Victor Ponta a fost marţi seara invitatul lui Victor Ciutacu în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV. Preşedintele Pro România a criticat autorităţile despre care a spus că se fac vinovate de şase crime la Timişoara pentru că nu au fost locuri pentru bolnavii infectaţi cu noul coronavirus.
 
„Sunt lucruri pe care nu le putem rezolva şi anume mortea. Cea mai şocantă ştirea a zilei – 6 oameni au murit la Timişoara şi doctorul Musta a zis că nu am avut locuri pentru ei. De aia a murit şase oameni.

Preşedintele ţării, vine şi spune: nu, erau locuri. Vorbim de şase crime. (…) Vorbim de şase infracţiuni de omor şi de ucidere.

„Au murit astăzi 170 de oameni din cauza COVID-19, dar nu vorbim şi nu ne lasă Guvernul să ştim câţi oameni au murit din cauza faptului că în această perioadă nu se tratează”, a precizat preşedintele Pro România, în direct la România TV.

Ponta: „Statul ăsta îşi bate joc de oameni”

„Sper că nu e adevărat, că dacă e aşa, înseammă pentru noi toţi că suntem pe cont propriu. Înseamnă că statul ăsta pe care-l plătim, pensionarii au contribuit 30-40 de ani. Statul ăsta îşi bate joc de oameni.

Înseamnă că acest Guvern pe care-l plătim foarte bine. Costă foarte mult să-l ţii pe domnul Orban, pe domnul secretar general Antonel, pe toţi consilierii, pe Manciu. De ce îi plătim dacă de fiecare dată ne constată ceva şi spun că e vina noastră. Atunci plecaţi acasă şi lăsaţi-i pe alţii. Poate pot alţii să facă chestia asta mai bine”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a comparat criza COVID cu incendiul de la Colectiv. „Orban îi certa pe cei care au fost la Colectiv, că ăia sunt de vină”

„Toate aceste măsuri din punctul de vedere al populaţiei s-au dovedit ilogice şi ineficiente pentru că ei tot iau măsuri şi ne este tot mai rău. Şi ei ne ceartă pe noi

Am fost prim ministru. N-am venit niciodată să zic. E vina voastră, a oamenilor.

Ce era să spun la Colectiv că era vina celor care s-au dus? Dacă era Orban, aşa făcea. Orban îi certa pe cei care au fost la Colectiv, că ăia sunt de vină că au mers la concert”, a mai precizat Victor Ponta.

Victor Ponta, revoltat din cauza închiderii şcolilor:”Îmi vine să îi omor. Îţi baţi joc de copii, de profesori şi părinţi”