Ponta: Din 2015 România ar putea să-şi schimbe poziţia cu privire la Kosovo

Premierul Victor Ponta i-a comunicat vicepreşedintelui american Joe Biden, cu care s-a întâlnit marţi la Washington, că din 2015 România ar putea să-şi schimbe poziţia cu privire la Kosovo, informează Agerpres. Mai precis, ţara noastră ar urma să recunoască independenţa regiunii Kosovo.

22 oct. 2013, 18:24
Ponta: Din 2015 România ar putea să-şi schimbe poziţia cu privire la Kosovo

‘Referitor la poziţia României faţă de Kosovo, i-am spus ‘anul viitor nu se va întâmpla nimic’, dar din 2015 cred că România va fi alături de toate statele europene, pentru a avea o poziţie coordonată cu partenerii noştri’, a relatat Ponta, la RTV.

Premierul Ponta a afirmat că vicepreşedintele american cunoaşte atât de bine situaţia din România, încât nu a fost nevoie să-i dea detalii în legătură cu poziţia Bucureştiului faţă de Kosovo.

El a explicat că preşedintele Traian Băsescu, al cărui mandat expiră la finalul anului 2014, se opune recunoaşterii independenţei Kosovo.

De altfel, şeful statului a acuzat recent că declaraţii ale premierului Victor Ponta privind Kosovo, Siria ‘ne-au produs prejudicii’.

Plenul Parlamentului European a aprobat pe 18 aprilie o rezoluţie prin care le solicită celor cinci ţări membre UE care nu au recunoscut încă independenţa Kosovo, printre care şi România, să facă acest lucru.

 

VEZI SI:

Ponta: Anul viitor încheiem tranziţia de la comunism la capitalism. Se împlinesc 25 de ani de la comunism