Ponta, după retragerea lui Florin Ciţu: „România este în război! În mod normal generalul Ciţu pe front era împuşcat!

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat că "nu există în lume" o situaţie în care un premier să fugă înainte de a fi votat. Fostul premier susţine că România este în "război" pe fondul epidemiei generate de coronavirus şi, în cazul situaţia unui conflict armat, "în mod normal generalul Ciţu pe front era împuşcat".

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 14:11
Ponta, după retragerea lui Florin Ciţu: „România este în război! În mod normal generalul Ciţu pe front era împuşcat!

„Ponta nu există în lume o asemenea situaţie ca un premier să fugă înainte de a fi votat. Nu vorbim despre o situaţie obişnuită. România este în război acum. Nu un război cu o armată inamică, ci cu o criză cu care ne-am mai confruntat niciodată, cu care nu ştim cum să luptăm. Nu ştie nimeni, de fapt. În război e numit un general să conducă Guvernul şi fuge cu un sfert de oră înainte. În mod normal, într-o ţară normală, îl împuşcau pentru dezertare şi pe el şi pe toţi ceilalţi ai lui. Generalul Ciţu pe front era împuşcat.

Fostul premier susţine că „PNL este la fel de periculos ca coronavirus”.

„I-aţi văzut pe liberali ce-şi dădeau palme că a fugit Cîţu? Din punctul meu de vedere, PNL este la fel de periculos ca şi coronavirusului pentru că în momente importante când oamenii se aşteptau să afle ce se întâmplă cu sănătatea, ce se întâmplă cu frontiera, cu măsurile economice…Au fugit, au dezertat. Nu veţi mai întâlni în nicio ţară ceva asemănător”, a spus Victor Ponta.

Liderul Pro România consideră că vinovat de această situaţie este „în primul rând domnul Cîţu, PNL-ul, domnul Orban, care a probabil a forţat, domnul Iohannis care i-a acceptat această retragere”.

„Acum două săptămâni când vi l-am propus pe Raed Arafat ca premier au râs toţi de mine. Acum singurul care mai conduce ceva în România este Raed Arafat. În timpul unui război care ne priveşte pe toţi, să ai nişte oameni care dezertează şi fug din funcţii e ceva fără precedent. În continuare cred că PNL s-a descalificat ca partid. E deja a doua propunere făcută în bătaie de joc în timpul unei crize”, a afirmat Victor Ponta.

Citeşte şi: Florin Cîţu şi-a depus mandatul. Anunţul făcut de Administraţia Prezidenţială