Ponta: Îi mulţumesc preşedintelui pentru că spune, în sfârşit, adevărul despre cum guvernăm ţara

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că este important ca prin măsurile luate de Guvern să se păstreze trendul pozitiv al economiei româneşti şi a mulţumit, în context, preşedintelui Traian Băsescu pentru că a spus adevărul despre cum este guvernată ţara atunci când a afirmat că se poate avea încredere în România pentru că are o economie tot mai performantă, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
30 apr. 2014, 11:03
Ponta: Îi mulţumesc preşedintelui pentru că spune, în sfârşit, adevărul despre cum guvernăm ţara

‘E important să păstrăm acest trend pozitiv al economiei. Şi pe primul trimestru datele sunt mai mult decât îmbucurătoare’, a declarat premierul în şedinţa de guvern.

El a întrebat-o apoi pe ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, dacă planul de încasări este realizat.

‘Pe partea de încasări, doamna ministru, facem şi noi planul, cum se spune?’, a întrebat Victor Ponta. Ioana Petrescu a răspuns prompt: ‘L-am făcut chiar de ieri’. Premierul a felicitat-o şi a amintit că Agenţia Moody’s a îmbunătăţit ratingul de ţară al României.

‘Dar, mai important şi mai surprinzător decât Moody’s-ul este o declaraţie pe care o citez ca să nu greşesc: ‘Puteţi avea încredere în România, economia e tot mai performantă’. Asta a spus astăzi preşedintele României, domnul Băsescu, şi îi mulţumesc că spune, în sfârşit, adevărul despre cum guvernăm ţara. Cred că e şi rolul preşedintelui, ca şi al nostru, să spunem adevărul şi să încurajăm investiţiile în România. Citatul este foarte frumos. Sper să fie corect, să nu fi greşit eu’, a mai declarat Victor Ponta.

Premierul a adăugat că este foarte important ca realizările economice prezente să fie unele de durată.