Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE este în afara Constituţiei VIDEO

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat că participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti este "în afara Constituţiei", dar că USL nu va declanşa procedura de suspendare ca urmare a acestui fapt. 

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 15:15
Ponta: Participarea lui Băsescu la Congresul PPE este în afara Constituţiei VIDEO

Întrebat de jurnalişti dacă încearcă să reintroducă pe agenda publică po posibilă suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, în contextul participării la congresul PPE, preşedintele PSD Victor Ponta a răspuns că „este un motiv pentru ca pe viitor să avem preşedinţi care îşi respectă atribuţiile constituţionale”.

„Aşa scrie în Constituţie. Participarea de mâine (miercuri n.red.) a domnului Traian Băsescu la o manifestare a unui partid politic este în afara Constituţiei. Dar nu, de ce să-l suspendăm pentru asta?”, a spus Ponta.

În acest context, Ponta a criticat-o pe Anca Boagiu, care declarase, într-o conferinţă de presă, că dacă premierul Victor Ponta are dreptul să participe la mitinguri politice, atunci preşedintele Traian Băsescu poate participa la Congresul PPE.

„Spre exemplu, doamna Boagiu, nu mă îndoiesc de inteligenţa domniei sale, mă îndoiesc totuşi de partea de onestitate când face o comparaţie între preşedinte, despre care se scrie în Constituţie că nu e membru al niciunui partid şi primul-ministru, care de obicei e şeful partidului respectiv. Cred că şi domnul Boc, cel puţin oficial era şeful PDL-ului când era prim ministru”, a spus Ponta.

Ponta a completat că nu a solicitat nicio întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel, că miercuri USL are programată o manifestare politică. 

„Singura întâlnire pe care am dorit s-o am şi am discutat-o cu preşedintele Barroso chiar la Bratislava, a fost cu preşedintele Comisiei Europene pentru a discuta despre ceea ce este imediat pe agenda noastră şi anume fondurile europene şi MCV”, a spus Ponta.