Ponta, pentru L’Express: Dacă judecătorii mă găsesc vinovat, mă retrag în aceeaşi zi din funcţia de premier

Premierul Victor Ponta a declarat vineri pentru cotidianul francez L'Express, înaintea dezbaterilor privind moţiunea de cenzură, că în privinţa acuzaţiilor care i se aduc, "poziţia mea este clară. Sunt nevinovat şi îi voi prezenta procurorului documentele ce-i vor permite să recunoască buna mea credinţă". Totodată, acesta a precizat că dacă justiţia îl va găsi vinovat, îşi va da demisia din funcţia de premier în aceeaşi zi.

13 iun. 2015, 17:10
Ponta, pentru L’Express: Dacă judecătorii mă găsesc vinovat, mă retrag în aceeaşi zi din funcţia de premier

Victor Ponta s-a „destăinuit în exclusivitate” cotidianului francez L’Express, vineri dimineaţă, cu doar câteva ore înainte de începerea dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură împotriva Cabinetului său.

Citește și: Victor Ponta pregăteşte o REMANIERE a Guvernului. Care miniştri sunt VIZAŢI de schimbare

După ce trece în revistă acuzaţiile ce i se aduc, jurnalistul francez îi pune o întrebare firească lui Victor Ponta: „Ce aveţi de spus în această privinţă?”

„Poziţia mea este clară. Sunt nevinovat şi îi voi prezenta procurorului documentele ce-i vor permite să recunoască buna mea credinţă”, precizează Ponta.

Întrebat despre problema „conflictului de interese de care este acuzat, Victor Ponta explică de ce nu este de acord să i se ridice imunitatea parlamentară: „Numai Parlamentul este abilitat, prin Constituţie, să iniţieze o anchetă împotriva prim-ministrului sau a unui membru al guvernului său. Nu a dorit să facă acest lucru„, subliniază Victor Ponta.

„Procedura ridicării imunităţii e înscrisă în Constituţie. Nu depinde de mine. Ţin să precizez, de altfel, că nu am fost niciodată acuzat de corupţie. (…) Această criză politică trebuie să înceteze. Am început o vastă reformă fiscală şi numeroase privatizări (…), iar eforturile noastre nu trebuie subminate de disputa politică”, a adăugat Victor Ponta.

Citește și: Ponta, atac la Geoană: N-o să votez cu PNL să dau jos Guvernul PSD, doar nu sunt prostănac VIDEO

La întrebarea privind demisia sa şi a întregului său cabinet, cerută de preşedintele Klaus Iohannis, Victor Ponta şi-a exprimat dezamăgirea, scrie stiripesurse.ro

„În aceste ultime şase luni, (n.r.: şeful statului) a jucat rolul arbitrului de care ţara are nevoie. Dar în ultimele zile, însă, s-a situate de o singură parte a baricadei – cea a partidului său! (…)

Dacă judecătorii mă găsesc vinovat, mă voi retrage în aceeaşi zi. Procurorii mă pot acuza, dar dreptatea o împart judecătorii. Până acum, nu m-am prezentat niciodată în faţa unui judecător” a spune Ponta la finalul interviului acordat.