Ponta: România condamnă intervenţia Rusiei în Ucraina

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, după întâlnirea cu liderii europeni social-democraţi, că România condamnă intervenţia Rusiei în Ucraina. 

RomaniaTV.net
30 aug. 2014, 13:42
Ponta: România condamnă intervenţia Rusiei în Ucraina

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD, a participat, sâmbătă, la Paris, la invitaţia preşedintelui Franţei, Francois Hollande, la o reuniune a liderilor europeni social-democraţi, pe agenda armonizarea punctelor de vedere privind viitoarea Comisiei Europeană, dar și situația altor instituții cheie ale Uniunii Europene, precum și problema politicilor ce trebuie promovate la nivelul UE, în vederea generării de creștere economică, accelerării investițiilor și creării de locuri de muncă.

„Am discutat despre situatia din Ucraina. Am reiterat faptul că Guvernul României condamnă implicarea evidentă a Federaţiei ruse. În opinia noastră, sprijinul pe care Rusia îl acordă forţelor separatiste din Ucraina este evident şi România, alături de comunitatea internaţională, condamnă această intervenţie. România sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, sprijinim toate sancţiunile care se decid la nivel înalt”, a declarat premierul Victor Ponta.

În opinia şefului Executivului de la Bucureşti, ideea unei intervenţii militare din partea României, a UE în Ucraina trebuie plasată cu foarte multa precauţie. „Ideea unei intervenţii militare e o chestiune care trebuie tratată cu foarte mare precauţie, în limbaj diplomatic.Interesul nostru este de a sprjini Ucraina, nu de a escalada conflictul”, a mai spus Ponta.

Ponta s-a referit şi la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind conflictul din Ucraina, spunând că acestea reprezintă „declaraţii politice” pentru că nu au fost discutate în CSAT sau dezbătute în Parlamentul României.


loading...
Partenerii noștri