Ponta: Rovana Plumb are suficientă experienţă ca să fiu liniştit că e în locul meu la partid în aceste zile

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri seară, într-o intervenție telefonică la România TV, că președintele Consiliului Național al PSD, Rovana Plumb, are suficientă experiență politică pentru a-i ține locul în fruntea partidului cât el lipsește.

24 iun. 2015, 20:58
Ponta: Rovana Plumb are suficientă experienţă ca să fiu liniştit că e în locul meu la partid în aceste zile

Întrebat dacă nominalizarea Rovanei Plumb de a conduce PSD poate fi o opțiune și pentru viitorul pe termen mediu și lung, Ponta a răspuns: „Atât timp cât președintele executiv, Liviu Dragnea, știți foarte bine în ce condiții (…) a primit acea condamnare nedreaptă, sigur că numărul doi în partid este președintele Consiliului Național și Rovana are și suficienți ani în partid. Cred că am intrat împreună în 2001 și suficientă experiență guvernamentală — am fost împreună în două guverne — și suficientă capacitate politică ca să fiu foarte liniștit să știu că în aceste zile ea e în locul meu”.

Victor Ponta a decis, miercuri, ca Rovana Plumb, în calitate de preşedinte al Consiliului Naţional, să preia atribuţiile de şef al PSD pe perioada în care el se află în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia.

În decizia semnată de Victor Ponta se arată că hotărârea se va revoca automat la revenirea acestuia.

Rovana Plumb, preşedinte interimar al PSD. Victor Ponta a decis să-i delege atribuţiile