Ponta: Sarkozy – politician demagog, populist, un Băsescu al Franţei

Duminică are loc primul tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, iar preşedintele PSD Victor Ponta cred că "victoria lui François Hollande este mai importantă pentru Europa şi pentru Romania decât orice alt scrutin anterior".

RomaniaTV.net
21 apr. 2012, 14:15
Ponta: Sarkozy – politician demagog, populist, un Băsescu al Franţei

„Nicolas Sarkozy este azi un simbol al politicianului demagog,  populist fara limite, total lipsit de valori si scrupule, fara o viziune clara si coerenta, cu grave conceptii autoritare si antidemocratice, exhibitionist si chiar bufon – adica un Basescu al Frantei. Acest mod de a face politica este responsabil de criza prin care trece intreaga Europa si din care UE nu poate iesi decat printr-un alt tip de leadership. Demagogia si oportunismul lui Sarkozy au afectat si Romania (profitand si de jalnica si umilitoarea prestatie a lui Basescu pe plan european), in faimoasele scandaluri cu expulzarea tiganilor si mai recent cu sabotarea Spatiului Schengen”. Aşa îl caracterizează Victor Ponta pe liderul francez Nicolas Sarkozy.

În opinia liderului PSD, „un presedinte francez ca Hollande, dornic de a pastra o relatie pragmatica si principiala cu partenerii din Estul Europei, nu poate fi decat un mare avantaj pentru tara noastra”.

ALEGERI ÎN FRANŢA Cine sunt candidaţii la alegerile prezidenţiale din Franţa

„Alegerea lui Hollande in fata unui Sarkozy agatat oportunist de bratul Dnei. Merkel va da un semn asteptat de intreaga Europa – ca poate fi ales si un lider politic care nu are in spate interesele bancilor si ale marilor speculatori financiari (cei care au provocat criza si acum o deconteaza pe spatele populatiei europene prin intermediul unor politicieni ca presedintele actual al Frantei). Iar miscarea politica progresista, a celor care cred ca alaturi de austeritate si disciplina bugetara trebuie sa te gandesti si la locuri de munca si crestere economica, isi va gasi in sfarsit un lider proeminent. Hollande, ales presedinte, va nominaliza un prim ministru tot socialist: Martine Aubry sau Pierre Moscovici. Nu doar ca ii cunosc personal, dar pot sa va asigur ca amandoi au vechi relatii cu Romania (si cu PSD); iar relatiile personale sunt de natura sa faciliteze colaboarea politica. Si, in final, sunt convins ca François Hollande nu se va purta niciodata cu Presedintele Romaniei ca si cu un chelner sau servitor care te agaseaza – mai ramane sa alagem si noi, romanii, un presedinte care sa nu se puna intr-o asemenea postura umilitoare; asta insa dupa alegerile din Franta. Allez François!”, scris Ponta pe blog.