Ponta spune că noul Cod Penal şi Codul de Procedură Penală nu vor fi amânate, cum a sugerat Băsescu

Noul Cod Penal şi Codul de Procedură Penală nu vor fi amânate, cum a sugerat preşedintele Traian Băsescu, ci aplicate, astfel încât această problemă să nu mai fie judecată în funcţie de interesul personal al preşedintelui, susţine premierul Victor Ponta.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 20:33
Ponta spune că noul Cod Penal şi Codul de Procedură Penală nu vor fi amânate, cum a sugerat Băsescu

„Nu. haideţi să nu-l mai amânăm”, a spus Ponta la România TV, solicitat să comenteze sugestia preşedintelui de amânare cu două luni a termenului de aplicare a noului Cod Penal.

Noul Cod Penal şi noul Cod de Procedură Penală urmează să intre în vigoare la 1 februarie.

El a amintit că proiectul Codului Penal a fost adoptat prin angajarea răspunderii de către Guvernul Boc la cererea preşedintelui Băsescu şi a afirmat că toate lucrurile sunt raportate în funcţie de interesul personal al preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să afle, luni, de la membrii CSM, dacă sunt probleme în privinţa intrării în vigoare a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, apreciind că mai bine se amână aplicarea cu două luni.

Preşedintele a mai spus că problema intrării în vigoare a noilor Coduri a fost extrem de dezbătută şi şi-a exprimat opinia că trebuie elaborat, urgent, un proiect de ordonanţă de urgenţă, de către Ministerul Justiţiei, privind modul de aplicare a noului Cod Penal.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat însă, tot luni, că nu se pune problema amânării intrării în vigoare a Codurilor penal şi de procedură penală pentru că este un angajament luat în faţa partenerilor europeni, iar lucrurile care vor trebui corectate vor fi corectate.