Ponta: Traian Băsescu nu mi-a propus niciodată serios şi oficial funcţia de premier!

Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat, a negat că şeful statului i-ar fi propus să preia funcţia de premier după demisia lui Emil Boc.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 20:03
Ponta: Traian Băsescu nu mi-a propus niciodată serios şi oficial funcţia de premier!

Update

Într-o declaraţie dată publicităţii pe siteul personal, Victor Ponta mai face o serie de precizări legate de declaraţia preşedintelui Băsescu:

“Vedem din nou cat de iresponsabila este abordarea presedintelui. Nu a exista niciodata o oferta clara si formala adresata USL cu privire la preluarea postului de premier. Numirea Premierului Romaniei nu se trateaza in gluma, ci in mod serios, cu respectarea Constitutiei si a procedurilor oficiale”, spune Ponta.

„Sunt convins ca romanii vor da mandatul lor Uniunii Social-Liberale, si vom avea sansa de a forma guvernul, dupa alegeri, cu sprijinul unui Parlament legitim.

Atunci, il voi primi si il voi trata cu toata raspunderea. Constat insa, cu ingrijorare, ca presedintele Traian Basescu are, in mod clar, are o lipsa de respect fata de mandatul pe care il vor da romanii. Romania are nevoie de o schimbare, si nu mai poate fi lasata sa depinda de vointa arbitrara a unui singur om. Repet solutia pe care USL a propus-o de la inceputul acestui an: dorim alegeri cat mai rapid, pentru ca romanii sa decida cu privire la directia iesirii din criza.

De mult timp nu mai iau in serios “jocurile” acestui om. Din pacate, este inca presedintele tarii, dar asta este o alta poveste. Nu va mai dura mult. Lumea lui Traian Basescu se va termina in curand.” mai arată liderul PSD în declaraţie.

 

„Minte domnule! Mie nu mi-a propus aşa ceva! Mi-a propus, dar eu nu mai ştiu?  Mi se pare neserios şi iresponsabil să facă astfel de declaraţii un om de care depind destinele românilor. Nu ştiu de ce face preşedintele României astfel de jocuri ieftine. Nu am avut nicio discuţie particulară cu preşedintele. Nu îl băgaţi în seamă pe Traian Băsescu”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Preşedintele Băsescu a declarat, la B1 TV, că i-a oferit de două ori lui Ponta mandatul de premier. Preşedintele a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că „în locul lui” prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin.

„Victor Ponta n-a spus nimic. A răspuns Antonescu şi a răspuns ăla micu’, cum îi spune, Constantin”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că, dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, el va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio a discuţiei, cât şi transcrierea.

Preşedintele Băsescu a făcut aceste declaraţii referindu-se la şansele pe care le are USL pentru a guverna după alegerile din toamnă.

„Vă dau o veste bună. Greu de crezut că va fi (guvernare USL – n.r.). Nu vor face procentajul care să le permită să guverneze singuri”, a susţinut Traian Băsescu.

Băsescu: I-am propus lui Ponta funcţia de prim-ministru de două ori