Ponta vrea să sprijine firmele din Horeca afectate de coronavirus. „Să se amâne cu trei luni plata contribuţiilor şi impozitelor”

Victor Ponta, preşedintele Pro România, a declarat, miercuri, că va depune un amendament pentru ca toate firmele din Horeca să fie scutite timp de trei luni de la plata contribuţiilor şi impozitelor pe salarii, în contextul răspândirii epidemiei de coronavirus. Fostul premier susţine că răspândirea infecţiei de COVID-19 afectează grav şi economia naţională şi globală.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 13:25
Ponta vrea să sprijine firmele din Horeca afectate de coronavirus. „Să se amâne cu trei luni plata contribuţiilor şi impozitelor”

„Nu erau propuneri din mintea mea. Eu mi-am păstrat o echipă cu care am lucrat ca prim ministru patru ani, oamenii pe care îi intreb de fiecare dată.

Vreau să spun de la început: Mâine facem un amendament la legea pe care o dezbatem și o aprobăm mâine în Camera Deputaților pentru toate firmele din horeca hoteluri, mâine vreau să punem amendament, sper să avem sprijin de la toate grupurile parlamentare, să se amâne cu trei luni plata contribuțiilor și impozitelor pe salarii.

Ei acum au angajați, vin degeaba la muncă, ei trebuie să îi plătească. Dacă le cerem să mai plătească 70% din salariu și contribuțiile la stat, ne trezim cu zeci de mii de șomeri. Dacă statul intervine mâine prin lege, putem salva situația”, a declarat Victor Ponta, pentru Gândul Live.

Raed Arafat a anunţat faptul că în acest moment nu există niciun „scenariu care să necesite intrarea Bucureştiului în carantină”, însă dacă în Capitală se va ajunge la foarte multe cazuri de infecţie cu coronavirus „putea lua astfel de măsuri, dar nu în acest moment”.

Ţările nordice au fost considerate în ultimele decenii un etalon în materie de politici publice şi protecţia cetăţenilor. Din păcate, nici ele nu au scăpat de epidemia de coronavirus, diferenţa fiind făcută însă de măsurile luate de autorităţi, unele dintre putând fi importate şi de ţări precum România.

Citeşte şi: CORONAVIRUSUL în Scandinavia. Ce măsuri au luat nordicii pentru prevenirea epidemiei

Încă un barbat din Iaşi a fost depistat pozitiv cu coronavirus în România. Bărbatul are 38 de ani, este din Iaşi şi a intrat în contact cu un bărbat din Varşovia, infectat cu coronavirus. 

Citeşte şi: Alţi români confirmaţi cu coronavirus. Bilanţul a ajuns la 35. Unul dintre bărbaţi a ascuns că a fost în străinătate