Pop: Părăsesc locuinţa de la RA-APPS, conform contractului. Ca senator, voi închiria un apartament

Liviu Pop, fostul ministru pentru Dialog social, devenit senator şi preşedinte al Comisiei pentru Muncă din acest for legislativ, a declarat, joi, că va părăsi locuinţa de serviciu de la RA-APPS, conform contractului, şi că se va muta într-un apartament din Bucureşti, pentru care va plăti chirie.

RomaniaTV.net
17 ian. 2013, 11:21
Pop: Părăsesc locuinţa de la RA-APPS, conform contractului. Ca senator, voi închiria un apartament

„Ştiu de lucrul acesta (că nu va mai avea locuinţă de serviciu, n.r.) atunci când am semnat contractul cu RA-APPS. În termen de 30 de zile de la finalizarea mandatului de ministru puteam să ocup această locuinţă şi, aşadar, pe 19 ianuarie o voi preda. Era o locuinţă care nu renta din punct de vedere al costurilor, pentru că adunând chiria cu utilităţile şi amortizarea, era mult peste 4.000 de lei, banii pe care îi primim ca parlamentari”, a spus Pop.

Fostl ministru interimar al Educaţiei a precizat că se va muta într-un apartament din Bucureşti pe care va achita o chirie de 4.000 de lei, cât i se va aloca de la Parlament. „Voi merge cu chirire într-un apartament din Bucureşti, am patru variante acum, dar azi stabilesc unde mă voi muta. Cu banii suntem la limită, pentru că pe lângă banii de chirie mai sunt nişte costuri care trebuie acoperite. Undeva la limtă ne încadrăm, punând toate – telefoane, internet, pază – că până la urmă trei zile se stau în Bucureşti şi restul în colegiu, suntem în jur la 4.000 de lei”, a spus Pop.

Liviu Pop a precizat că nu va sta la hotel, arătând că singurul avantaj al hotelului este securiattea oferită şi că acest lucru se poate rezolva printr-un contract cu o firmă de pază şi în cazul închirierii unui apartament.

„Nu voi sta în hotel pentru că nu mi se pare rentabil. Singurul avantaj la hotel este sigurtanţa, lucru care se rezolvă şi la apartament dacă se semneză un contract cu o firmă specializa de pază”, a spus Pop.

Guvernul a prezentat lista chiriaşilor RA-PPS, pe care figurează, printre alţii, Daniel Funeriu, Adrian Severin, Gabriel Cotabiţă, Valentin Samungi, Gelu Voican Voiculescu.

Locuinţe de serviciu deţin, printre alţii:

-fostul ministru şi actualul consilier guvernamental Vasile Cepoi (214 lei pentru 74 mp),

-ministrul Dan Nica (1.298 lei pentru 167 mp),

-ministrul Remus Pricopie (1.235 lei pentru 206 mp),

-fostul ministru Ovidiu Silaghi (677 lei pentru 138 mp),

-fostul ministru Liviu Pop (735 lei pentru 149 mp),

-vicepreşedintele Agenţiei Naţionale Anti-Doping, Doina Melinte, (982 lei pentru 167 mp),

-consilierii prezidenţiali Virgil Păunescu (chirie de 1.030 lei pentru 225 mp) şi Bogdan Mănoiu (535 lei pentru 138 mp),

Oprea Ionel (Adjunct al Avocatului Poporului, 543 lei pentru 138 mp),

-preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu (1.074 lei pentru 337 mp), alături de consilieri din instituţie (200-800 lei pentru 70-100 mp),

-preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (699 lei pentru 213 mp) alături de judecători ICCJ (200-1.000 lei pentru 70-140 mp),

-preşedintele Institutului Cultural Român, Andrei Marga (2.094 lei pentru 319 mp),

Florian Bichir (membru în cadrul Colegiului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, 570 lei pentru 119 mp).