Porumbul fiert reglează tranzitul intestinal

Porumbul fiert sau copt, alături de pepenii verzi sau galbeni fac parte din plăcerile culinare ale verii, însă știi de ce sunt benefice sănătății tale?

17 iul. 2017, 08:45
Porumbul fiert reglează tranzitul intestinal

Porumbul este unul dintre produse cele mai bogate în acizi grași nesaturați, acizi monosaturați, vitaminele A, B, C și E, precum și în săruri minerale (magneziu, fosfor, potasiu) antioxidanți dar și fibre.

Practic într-un singur știulete de porumb indiferent că este fiert sau copt se ascunde o veritabilă doză de sănătate. Mai ales că datorită concentrației mari de magneziu pe care o conține, porumbul se transformă în aliatul principal în lupta împotriva îmbătrânirii organismului.

Te protejează de stres

O altă calitate a consumului constant de porumb este aceea că ajută la funcționarea sistemului nervos, a mușchilor, a inimii cât și la producerea de globule roșii.

Vitamina E din compoziția lui îți oferă protecție împotriva artritei și nu numai. Cu un singur porumb consumat zilnic contribui substanțial la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiace și la dezvoltărea celulelor canceroase.

Ajută digestia

Pentru că are un conținut mare de fibre, contribuie substanțial la reglarea tranzitului intestinal, fiind un bun diuretic care în timp dacă este consumat aproape zilnic poate să combată retenția organismului de apă.

Dacă te confrunți cu edeme cel mai bun remediu este să iei doi știuleți de porumb să le înlături boabele și apoi să pui știuleții la fiert o oră. După ce s-au răcit strecoară zeama, pune-o la frigider și consum-o pe parcursul zilei 2-3 căni pe zi până când edemele au dispărut.

Mămăliga tratează răceala

Tot porumbul te poate ajuta și în caz de răceală. Tot ce trebuie să faci este să faci o mămăliguță mică, să aplici un ștergar pe piept și apoi să pui mămăliga căldă.

Însă efectele sale impresionante nu se opresc aici. Mătasea de porumb dacă o pui la uscat și faci o infuzie din ea urmând a se bea câte 2-3 căni de ceai de mătasea de porumb, poți ajuta la tratarea afecțiunilor precum adenomul de prostată, artrită, hepatită cronică, reumatism, un bun adjunvat în curele de slăbire, sau în obezitate.

Vindecă arsurile

Pune într-un borcănel flori de sunătoare și adaugă peste ele ulei de porumb, lasă la macerat cel puțin 20 de zile și apoi strecoară maceratul. În caz de arsură sau probleme ale circulației periferice acest macerat face minuni.

Poți să pui 2 linguri de mătase uscată de porumb la 200 de ml de apă clocotită și să iei câte o linguriță la două ore, vei observa cum efectul său calmant va rezolva probleme ale bilei leneșe, având și efect antihemoragic și de reglare a hormonilor mai ales în cazul femeilor.

Știai că…

…s-a dovedit că porumbul fiert păstrează peste 63% din vitaminele și aminoacizii pe care-i conține?
… porumbul ajută considerabil la scăderea acumulării de toxine în organism și încetinește procesul de îmbătrânire?
…dacă adaugi porumb în supe vei îmbunătăți conținutul nutrițional al acestora?
…o linguriță de miere la o cană de ceai de mătase de porumb este remediul perfect pentru reglarea funcțiilor rinichilor?

Vezi de ce e indicat să gătești cu ulei de porumb AICI