PROIECT DE LEGE. Posesorii de animale vor fi obligaţi să îşi plimbe căţeii de două ori pe zi

O nouă regulă care îi forțează pe germani să își plimbe cățeii de două ori pe zi a iscat o largă dezbatere dacă statul poate decide ce este mai bine pentru cei 9,4 milione de căței adoptați de familii, relatează Reuters.

20 aug. 2020, 03:10
PROIECT DE LEGE. Posesorii de animale vor fi obligaţi să îşi plimbe căţeii de două ori pe zi

Ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner a anunțat săptămâna aceasta că a acceptat un sfat de la experți și că va introduce o lege pentru a asigura că animalele de companie vor avea parte de o plimbare de cel puțin două ori pe zi, astfel încât să stea în aer liber o oră.

„Animalele de companie nu sunt jucării de pluș – nevoile lor trebuie să fie luate în considerare”, a spus Kloeckner, adăugând că animalele de companie trebuie să facă suficientă mișcare și să nu fie lăsați singuri prea mult timp.

Tulburător! Un câine refuză să plece din faţa spitalului în care stăpânul lui este internat

Legea afectează o proporție semnificativă a populației, în contextul în care aproape unul din cinci germani are un cățel acasă. „Plimbări obligatorii pentru posesorii de căței? O prostie!”, a scris ziarul Bild într-o opinie față de noul decret.

Un purtător de cuvânt pentru VDH German Dog Association a spus că majoritatea posesorilor de câini au râs față de noua regulă pentru că ei deja petrec destul timp plimbându-și prietenii patrupezi.

„O regulă pentru toți cățeii este probabil menită să facă bine, dar nu este realistă”, a spus purtătorul de cuvânt Udo Kopernik. Dresorul Anja Striegel a spus că timpul alocat exercițiilor de care are nevoie un câine depinde de sănătatea, vârsta și rasa câinelui.

„Pentru un labrador tânăr și în formă, două ore de mișcare sunt mai sănătoase decât pentru un mops cu artrită și cu probleme de inimă”, a spus ea pentru Sueddeutsche Zeitung.

Cele mai populare rase ale Germaniei sunt ciobănescul german și teckel-ul, urmați de labradorul retriever, Jack Russell Terrier și mopșii. Apoi există problema respectării obligației. Ministerul a spus că cele 16 state federale vor fi responsabile să pună în aplicare regula, dar nu este clar cum.