Poşta Română, împrumut de 40 milioane de euro. Cum vor fi folosiţi banii

Poşta Română urmează să se împrumute cu aproximativ 40 de milioane de euro pe termen lung. Banii vor fi folosiţi pentru finanțarea proiectelor cuprinse în strategia investițională a companiei pentru perioada 2019 - 2024.

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 08:40
Poşta Română, împrumut de 40 milioane de euro. Cum vor fi folosiţi banii

Împrumutul va fi garantat cu garanție reală mobiliară asupra soldurilor creditoare ale conturilor prezente și viitoare deschise de Poșta Română la banca finanțatoare, precum și cu ipotecă asupra unor imobile și terenuri ale companiei și comisionul de distribuție a pensiilor de stat, virat de Ministerul Muncii, potrivit profit.ro. 

Şeful Poştei Române, Horia Georgescu, declara în luna februarie a acestui an că, pentru finanțarea investițiilor companiei, este analizată atât varianta finanțării printr-o bancă locală, selectată în urma unei licitații, cât și o finanțare a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Compania intenționează să lanseze procedurile pentru inițierea lucrărilor de proiectare și construire a unui centru de tranzit în Capitală și dotarea acestuia cu o instalație automată de sortare a trimiterilor poștale, proiect menționat pentru prima dată în strategia de restructurare și modernizare a Poștei Române, adoptată prin hotărâre de Guvern în anul 2010.

De asemenea, compania vrea să deschidă un centru de tranzit în Cluj-Napoca, proiect estimat la 2,5 milioane de euro. Cu afaceri anuale de peste un miliard de lei, Poșta Română are peste 23.500 salariați și o rețea teritorială de aproximativ 5.600 de unități. Compania este controlată de Ministerul Comunicațiilor – 93,52% și Fondul Proprietatea – 6,48%.

Citeşte şi Florin Cîţu anunţă investiţii record la jumătatea anului: Exista o singură soluţie de a ieşi din criză